Ένας διαδικτυακός τόπος συνάντησης γεωργών και κτηνοτρόφων, φέρνει κοντά τους δυο κλάδους, οι οποίοι από προϊστορικούς χρόνους βρίσκονται σε σύγκρουση.

Την δυνατότητα που δίνει η τεχνολογία για την μεταξύ τους συνεργασία παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δέσποινα Αμαραντίδου.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας PIMENAS είναι το αποτέλεσμα μιας startup επιχείρησης, στην οποία ο Νίκος Σκέτας, σύμβουλος και συνεργάτης του ιδρυτή της ιστοσελίδας, έχει την οικονομική διαχείριση.

PIMENAS -Online πλατφόρμα που ενώνει κτηνοτρόφους και γεωργούς 

Όπως εξηγεί ο Pimenas επιτρέπει σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου της γεωργίας και της κτηνοτροφίας να συναλλάσσονται μεταξύ τους εύκολα, γρήγορα και πιο οικονομικά. Στην πλατφόρμα μπορούν να δημοσιεύσουν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά τους προϊόντα και να ενημερώσουν άμεσα όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

Από το κόστος παραγωγής έως την διάθεση των προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν αυτό που τους αφορά. Ένα “market-place” απλό στην χρήση του κατευθύνει τους χρήστες στην αναζήτηση των προϊόντων που χρειάζονται.

PIMENAS -Online πλατφόρμα που ενώνει κτηνοτρόφους και γεωργούς 

Η επικοινωνία αγροτών και κτηνοτρόφων γίνεται μέσω της πλατφόρμας ή απευθείας με τον Ποιμένα. Οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Η τεχνολογία εκμηδενίζει τις αποστάσεις επικοινωνίας και συναλλαγών με αμεσότητα και εγκυρότητα. Ενδεικτικά ένας κτηνοτρόφος χρειάζεται μια συγκεκριμένη ζωοτροφή για ένα είδος ζώων, την οποία παράγει ένας αγρότης στην άλλη άκρη της χώρας και η επαφή γίνεται χωρίς μεσάζοντες και μεγάλα κόστη.

Σύμφωνα με τον Σκέτα, στην πορεία η πλατφόρμα θα εξελιχθεί έτι περαιτέρω με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και αναμένεται να ενταχθεί η βιομηχανία, κρέατος, ζωοτροφών και γάλακτος, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παραγωγής αμφοτέρων των ομάδων.

You May Also Like

Συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην 87η Δ.Ε.Θ

Η πρώτη παρουσία της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας στη Δ.Ε.Θ. υπήρξε απολύτως επιτυχημένη

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια κάνναβης

Καλλιεργούσαν σε δασική περιοχή -15- δενδρύλλια κάνναβης

Π.Ε. Φλώρινας: Αναβάθμιση οδικής ασφάλειας τμημάτων του Δικτύου Αμυνταίου

Στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο και στο Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

Aυτές είναι οι 4+2 εν εξελίξει επενδύσεις της ΔΕΗ σε φωτοβολταϊκά και αιολικά που γίνονται και στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

Δύο αιολικά πάρκα και τέσσερα φωτοβολταϊκά ονοματίζονται, μεταξύ άλλων, στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της ΔΕΗ

Κοζάνη: Αναβλήθηκε η δίκη του δράστη με το τσεκούρι- Ζήτησε να δώσει πανελλαδικές

Για την δολοφονική επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης

Ενημέρωση για την τρίτη τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης Δασικών Χαρτών της Π.Ε. Κοζάνης

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την…

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά 3 αλλοδαπών

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά 3 αλλοδαπών