Η Lazzarini Design Studio εμπνεόμενη από το America’s Cup, έναν από τους παλαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς ιστιοπλοΐας, σχεδίασαν το Plectrum.

Πρόκειται για ένα σούπερ γιοτ μήκους 74 μέτρων που κινείται με ένα σύστημα υδροπτέρυγων, μπορεί να ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού και φαινομενικά να «πετάει» με υψηλές ταχύτητες, αναφέρει το Boat International.

Το Plectrum το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα σύνθετων υλικών από ξηρά ανθρακονήματα, έχει σχεδιαστεί για να είναι το ταχύτερο του είδους του. Η ταχύτητά του θα φτάνει τους 75 κόμβους.

Το foiling superyacht σχεδιάστηκε για να φτάσει τις αγγίμε τρεις κινητήρες υδρογόνουζει αυτές τις ταχύτητες «πετώντας πάνω από την ίσαλο γραμμή». Αλλά αντί να σπρώχνεται από τον άνεμο όπως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, αυτό το τεράστιο λαμπερό πορτοκαλί σκάφος θα κινείται , με δυνατότητα να φτάσει τους 5.000 ίππους ο καθένας.

Η κατασκευή ενός υδροπτέρυγου αυτού του μεγέθους θα ήταν αναμφίβολα ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα. Αν και το σχέδιο είναι απλώς μια ιδέα, οι σχεδιαστές λένε ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα σε δύο χρόνια, με κόστος περίπου 87 εκατομμύρια δολάρια (80 εκατομμύρια ευρώ), αν βρεθεί αγοραστής.

.

Οι χώροι διαβίωσης του γιοτ χωρίζονται σε τέσσερα καταστρώματα. Θα έχει έξι καμπίνες επισκεπτών και μια σουίτα για τον ιδιοκτήτη. Θα διαθέτει επίσης ένα ελικοδρόμιο που θα βρίσκεται στην πλώρη και ένα μεγάλο beach club στο πίσω μέρος με πισίνα.

Υπάρχει αποθήκη στο μέσο του γιοτ και ένα γκαράζ στην πρύμνη που θα μπορεί να παρκάρει ένα αυτοκίνητο.

.
.
LAZZARINI DESIGN STUDIO

 

You May Also Like

Αντετοκούνμπο και Σενγκούν βάζουν τέλος στην κόντρα τους

Ο αθλητισμός ενώνει, γράφει ο Γιάννης – Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες, λέει ο Τούρκος

Μέρκελ μετά τη συνάντηση με Μπόρις Τζόνσον: «Δυνατή η συμφωνία για Βrexit εντός 30 ημερών»

«Αυτό που μοιάζει αδύνατο αρχικά σε μια διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, αποδεικνύεται…

Ο Έλον Μασκ ανέβασε μια λέξη στα ελληνικά στο Twitter και τα σχόλια πήραν «φωτιά»!

Η αινιγματική ανάρτηση προκάλεσε απορία αλλά και διάφορες… θεωρίες στην ενότητα των…

Σλοβακία: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι γεγονός

Το όχημα μπορεί να διανύσει μια απόσταση χιλίων χιλιομέτρων

Goshiwons: Φωτογράφος αποτυπώνει τη ζωή στα μικροσκοπικά διαμερίσματα της Σεούλ σε 10 συγκλονιστικές φωτό

Η Σεούλ αποτελεί μία από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για…

Πάπας Φραγκίσκος: «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί έγκλημα»

«Ο Θεός αγαπά όλα τα παιδιά του όπως ακριβώς είναι», σημείωσε ο επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας

Στέψη Καρόλου: Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στον βασιλιά

Χιλιάδες άτομα στους δρόμους του Λονδίνου

Αίγυπτος: Περικυκλώθηκαν από σκορπιούς οι κάτοικοι – 500 τσιμπήματα και 4 νεκροί

Αίγυπτος: Περικυκλώθηκαν από σκορπιούς οι κάτοικοι – 500 τσιμπήματα και 4 νεκροί