Μήνας πληρωμών και έκτακτων ενισχύσεων για τους συνταξιούχους είναι ο Μάρτιος, ειδικότερα δε για όλους όσοι δεν έχουν εισπράξει επικουρικές συντάξεις.

Πληρωμές και έκτακτες ενισχύσεις για τους συνταξιούχους το Μάρτιο – Το χρονοδιάγραμμα

«Πέρα από την καταβολή των τακτικών συντάξεων που γίνεται κάθε τέλος του μήνα, έχουμε και δυο έκτακτες καταβολές ή μια μεγάλη έκτακτη καταβολή η οποία αφορά εκείνους για τους οποίους οφείλουμε για πολλά χρόνια τις επικουρικές τους συντάξεις.

Μέχρι και αύριο (1/3) ουσιαστικά ολοκληρώνεται μια τεράστια προσπάθεια που κάναμε στον ΕΦΚΑ να εκδώσουμε οριστικά 40.000 επικουρικές συντάξεις μέσα στο Γενάρη και τον Φεβρουάριο. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν τέλη Μαρτίου τις συντάξεις τους. Δε θα λάβουν προκαταβολή ούτε αναδρομικά θα λάβουν την οριστική επικουρική τους σύνταξη μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά», σημείωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Ακόμη, δήλωσε ότι υπάρχουν επιπλέον 40.000 ασφαλισμένοι που εκκρεμεί η επικουρική σύνταξή τους, οι οποίοι έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν προκαταβολή για την επικουρική τους σύνταξη.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης. «Αν για παράδειγμα οφείλουμε για 12 μήνες στην επικουρική σύνταξη, ένας ασφαλισμένο θα λάβει αναδρομικά 1.200 ευρώ. Αν περιμένει 24 μήνες, θα λάβει 2.400 και ούτω καθεξής».

Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: «Ξεμπλοκάρουν» οι επικουρικές

Για μια σημαντική αδικία που αποκαθίσταται μετά από 13 χρόνια μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ. αναφερόμενος σε 150 δικαιούχους του Ταμείου Μετάλλων οι οποίοι θα λάβουν άμεσα την επικουρική τους σύνταξη.

Μιλώντας αρχικά για την εισφοροδιαφυγή που έχει παρατηρηθεί σε αρκετές επιχειρήσεις ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι το παράπτωμα είναι διπλό όταν πληρώνεις τις δικές σου εισφορές ως εργοδότης, αλλά και δεν πληρώνεις και τις εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων σου. «Το να έχουν δουλέψει οι άνθρωποι αυτοί τις εισφορές τους […] και να πληρώνεις μόνο τα μηνιάτικα ή καθόλου τα μηνιάτικα αλλά και καθόλου και τις εισφορές που απευθύνονται στη σύνταξή τους στο μέλλον είναι ανήθικο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Τσάπαλος.

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες πολιτών που δεν είδαν στις συντάξεις Μαρτίου (πληρωμή συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου) την αύξηση που έδωσε η κυβέρνηση ο κ. Τσάπαλος διευκρίνισε ότι αυτό έγινε γιατί είχαν προσωπική διαφορά που κληρονόμησαν από το νόμο Κατρούγκαλου. Ωστόσο, όπως είπε, ο ΕΦΚΑ δεν θα τους αφήσει έτσι αλλά έως τις 31 Μαρτίου όλοι όσοι έχουν προσωπική διαφορά και έχουν έως 1.600 ευρώ άθροισμα κύριων συντάξεων τον μήνα θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Το επίδομα αυτό θα είναι κλιμακούμενο αναλόγως του ύψους της ενίσχυσης που έχει λάβει ο συνταξιούχος στο παρελθόν. Ενδεικτικά, «τριακόσια ευρώ θα λάβουν περίπου 560.000 συνταξιούχοι που δεν είδαν τίποτα το προηγούμενο διάστημα, ούτε το 7,75%, ούτε τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα, ούτε την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, παρά μόνο μια μικρή ωφέλεια».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, «υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν 250 ευρώ γιατί είδαν μια ωφέλεια το προηγούμενο διάστημα από την αύξηση του 7,75% και επίσης έχουν χαμηλά εισοδήματα έως 1.100 ευρώ. Τα 200 ευρώ θα τα δουν οι συνταξιούχοι με πιο υψηλές αποδοχές μεταξύ 1.100 και 1.600 ευρώ που είτε δεν έλαβαν καθόλου την αύξηση, είτε έλαβαν μια αύξηση χαμηλότερη της τάξης του 3%.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ για να λάβει ένας ασφαλισμένος την επικουρική σύνταξη θα πρέπει να υπάρχουν οι ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις: Να έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη, να έχει τουλάχιστον 15 χρόνια επικουρικής ασφάλισης και να έχει υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τον Ιούνιο του 2022.

Mιλώντας τέλος για το επίδομα προσωπικής διαφοράς ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι είναι ένα κλιμακούμενο επίδομα 200 ως 300 ευρώ το οποίο θα το λάβουν μόνο όσοι έχουν προσωπική διαφορά. Και όπως είπε το σύνολο των δικαιούχων 1.112.000.

Πληρωμές και έκτακτες ενισχύσεις για τους συνταξιούχους το Μάρτιο – Το χρονοδιάγραμμα

Το επίδομα αυτό «είναι ανεκχόρητο, ακατάσχετο, αφορολόγητο ποσό που πιστώνεται χωρίς καμία αίτηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων» με την καταβολή του να προγραμματίζεται για το τέλος Μαρτίου.

https://www.ertnews.gr/

You May Also Like

Φωτεινή Βασιλειάδου: Η “άγνωστη” κόρη της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου και η τεράστια ομοιότητα με τη μητέρα της

Φωτεινή Βασιλιάδου: Η κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές έκαψαν σημαία του ΝΑΤΟ μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε σημαία του ΝΑΤΟ έξω από το Προξενείο των…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

«Δε νιώθω τα πόδια μου»: Το χτύπημα του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς στη μπασκέτα που κανείς φίλαθλος δεν θα ξεπεράσει

Table of Contents Hide Η καριέρα του Μπόμπαν ΓιάνκοβιτςΤο προσωνύμιοΤο μοιραίο ατύχημα…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

«Διέλυσε» με λίγα λόγια τον Πορτοσάλτε ο διασωθείς των Τεμπών Άγγελος Τσιαμούρας

«Είσαι σοβαρός; Λες τέτοια πράγματα σε γονείς που έχασαν τα παιδιά τους;»

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά στην πλατφόρμα – Πότε θα γίνει η πληρωμή

Η ενίσχυση επεκτείνεται, ώστε να καλύψει και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…