Πώς να καταλάβεις εάν το ανοσοποιητικό σου είναι υγιές

Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει τους επικίνδυνους οργανισμούς που εισέρχονται στο σώμα και καταπολεμά τη μόλυνση από μέσα. 

Συγκεντρώνει ανοσία με την πάροδο του χρόνου, έτσι ώστε να μειώνεται η συχνότητα της λοίμωξης. Τα λευκοκύτταρα παράγονται από ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν αντισώματα για την καταπολέμηση λοιμώξεων και αλλεργιών.

Τα άτομα με καλό ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζουν συχνά υγιή χαρακτηριστικά. Έχουν αυξημένη ενέργεια και σπάνια αρρωσταίνουν. Το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτελείται από ιστούς, όργανα και κύτταρα μέσα στο σώμα και εργάζεται για την καταπολέμηση της λοίμωξης όποτε αυτή συμβαίνει.

Όταν οργανισμοί όπως τα βακτηρίδια, οι ιοί ή επικίνδυνες ουσίες εισέρχονται στο σώμα, το ανοσοποιητικό σύστημα αποκρίνεται προσπαθώντας να εξαλείψει την απειλή. Ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι καλά εξοπλισμένο και ικανό να καταπολεμά αποτελεσματικά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

Τα λευκοκύτταρα παράγονται, κυκλοφορούν και αποθηκεύονται από ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράγονται σε δύο τύπους:

  • Tα φαγοκύτταρα τα οποία είναι επιφορτισμένα με την εργασία της εξουδετέρωσης των κυττάρων ενός εισβολέα και
  • τα λεμφοκύτταρα που διατηρούν ιστορικό προηγούμενων εισβολών των οργανισμών, καθώς και τα σχέδια για την αποτελεσματική καταστροφή τους.

Το ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να παράγει επαρκείς αριθμούς και ποιότητα λευκοκυττάρων για την αποτελεσματική καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το σώμα, μέσω του ανοσοποιητικού του συστήματος, θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει οργανισμούς που έχουν εισβάλλει σε αυτό στο παρελθόν και να έχει ανοσία απέναντί τους. Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να εμποδίζει τις επανεμφανιζόμενες λοιμώξεις, για παράδειγμα, την ανεμοβλογιά. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά κάποιες ιογενείς λοιμώξεις όλο και λιγότερο.

Τα άτομα με ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα δεν υποφέρουν συχνά από ασθένειες.

Εάν το κάνουν, αυτό είναι σημάδι ότι δεν παράγουν αρκετή ανοσοσφαιρίνη (IgA). Αυτή η ουσία προστατεύει τις εισόδους στο σώμα και είναι παρούσα στο σάλιο, με σκοπό να καταπολεμά τη μόλυνση προτού αυτή έχει την ευκαιρία να εισέλθει στο σώμα.

Σάλιο, το θαυματουργό υγρό του σώματος

  • Το άτομο με ισχυρό ανοσοποιητικό σπάνια πάσχει από ασθένειες όπως έλκη στο στόμα, μυκητιασικές λοιμώξεις, καλοήθεις θρόμβους και αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Αντίθετα, οι άνθρωποι που αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι ή υποφέρουν από κατάθλιψη και αϋπνία, έχουν μερικές φορές ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτά είναι σημάδια ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον βομβαρδισμό των μολύνσεων που παρουσιάζονται στο περιβάλλον. Μόλις περνάει μία λοίμωξη, μια νέα εμφανίζεται.

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, αλλά και η ξεκούραση είναι εξαιρετικοί τρόποι για να εξασφαλίσετε καλή υγεία. Οι άνθρωποι που υιοθετούν αυτό το είδος του τρόπου ζωής τείνουν να διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι τακτικές κινήσεις του εντέρου, οι ισχυροί μύες, η καλή συγκέντρωση και η γρήγορη κατανόηση είναι όλα τα χαρακτηριστικά ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και ότι Ύπνος: Λειτουργεί ως φάρμακο για ψυχή και σώμα

αλλά και πως Ο κύριος καθοριστικός παράγοντας της υγείας είναι το… μυαλό

Πηγή άρθρου: www.medinova.gr

You May Also Like

Το αιθέριο έλαιο που λειτουργεί σαν ισχυρό εντομοαπωθητικό

Το αιθέριο έλαιο που λειτουργεί σαν ισχυρό εντομοαπωθητικό

Πώς θα ισορροπήσω τις ορμόνες μου;

Πώς θα ισορροπήσω τις ορμόνες μου;

Αυχενικό σύνδρομο – Όταν δεν πρόκειται για πάθηση αλλά για καταπιεσμένα συναισθήματα

Αυχενικό σύνδρομο – Όταν δεν πρόκειται για πάθηση αλλά για καταπιεσμένα συναισθήματα

Δράσεις Αγωγής Υγείας και Πρόληψης από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς

Δράσεις Αγωγής Υγείας και Πρόληψης από το Κέντρο Υγείας Καστοριάς

21 σημεία των ποδιών σας που μπορείτε να κάνετε μασάζ για να βελτιώσετε τη ζωή σας μασάζ, υγεία

Table of Contents Hide 21 σημεία των ποδιών σας που μπορείτε να…

Πλατυποδία – Υπερπρηνισμός – Υπτιασμός Βιομηχανικές δυσλειτουργίες πελμάτων & αντιμετώπιση μέσω άσκησης/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Πλατυποδία – Υπερπρηνισμός – Υπτιασμός Βιομηχανικές δυσλειτουργίες πελμάτων & αντιμετώπιση μέσω…

Έλκος στομάχου: Τι είναι ακριβώς, συμπτώματα και σωστή αντιμετώπιση

Έλκος στομάχου: Τι είναι ακριβώς, συμπτώματα και σωστή αντιμετώπιση

Τι είναι το λιπώδες ήπαρ και με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Τι είναι το λιπώδες ήπαρ και με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

Βιολογικά τρόφιμα: Τελικά είναι καλύτερα για την υγεία μας;

Από το βιολογικό κρασί μέχρι το βιολογικό τυρί, τα βιολογικά τρόφιμα βρίσκονται παντού