Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε κατά το Σ/Κ που μας πέρασε στις παραποτάμιες περιοχές του Νεστορίου η εκπαιδευτική διημερίδα του ΕΤΑΚ Καστοριάς, στην οποία έλαβαν μέρος 125 εθελοντές- διασώστες από 11 σωματεία της χώρας.
Το Σάββατο το πρωί υλοποιήθηκε μια αποστολή μεταφοράς τραυματία κατά μήκος του μονοπατιού προς το μοναστήρι της Τσούκας με κατάληξη/παραλαβή από ασθενοφόρο στο χωριό της Αγίας Άννας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης μια εκπαίδευση σε τεχνικές καταρρίχησης (rappel) σε ορθοπλαγιά της όχθης του Αλιάκμονα, στην περιοχή Παράδεισος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, εκτυλίχθηκε ένα σενάριο αναζήτησης/ ιχνηλασίας αγνοούμενου προσώπου με αφετηρία τους χώρους του River Party και πεδίο έρευνας έως το ύψωμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, στην κατεύθυνση της Κοτύλης.
Την δε Κυριακή το πρωί εκτυλίχθηκε στην ορθοπλαγιά -επάνω ακριβώς από την γέφυρα του River Party- μια άκρως εντυπωσιακή επίδειξη ανάσυρσης φορείου τραυματισμένου προσώπου από τον πυθμένα έως τα χείλη του γκρεμού καθώς και μια επίδειξη κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σε επιτηρούμενους από την Π.Υ. χώρους.
Μέρη αυτών των ασκήσεων παρακολούθησαν, τόσο ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρ. Γκοσλιόπουλος, όσο και η αντιπεριφερειάρχις κ. Δ. Κοζατσάνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Π.Π. κ. Θ. Μάνος καθώς και ο μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος.
Την Κυριακή το απόγευμα αμέσως μετά το ‘debriefing’ τα μέλη των ξένων αποστολών αναχώρησαν, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση τους για το επίπεδο των ασκήσεων, αλλά και την ευαρέσκεια και τις θερμές τους ευχαριστίες για τα επίπεδα της διοργάνωσης και των παροχών φιλοξενίας, τόσο προς την διοίκηση του ΕΤΑΚ, όσο και προς τον Δήμο Νεστορίου.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Π.Δ.Μ.: Πρόσκληση για διατύπωση απόψεων του έργου : «Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο (ΜΥΗΕ) ‘Μπαρούγκα’

Με εφαρμογή σε ρέμα παραποτάμου στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Γράμμου και Νεστορίου