Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17-04-2024 στο Ενυδρείο Καστοριάς, ημερίδα με Θέμα: «Διερεύνηση παραγόντων προσδιορισμού ιδιαίτερης γεωγραφικής προέλευσης του Μελιού της Καστοριάς», την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καστοριάς.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αναζήτηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού Καστοριάς και της γεωγραφικής προέλευσής του. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τη δυνατότητα χαρακτηρισμού των αγροτικών προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος που αφορούν  τη μελισσοκομία.

Οι παρουσιάσεις των εισηγήσεων έγιναν από τον Διευθύνων Σύμβουλο και ερευνητές του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» (ΕΛΓΟ Δήμητρα), καθώς και από καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο κ. Σαββόπουλος ανακοίνωσε τη συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα», το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου, εφόσον τα αποτελέσματα της έρευνας είναι θετικά, να κατατεθεί φάκελος για το μέλι της Καστοριάς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αναγνωριστεί ως προϊόν με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη(ΠΓΕ).

 

ημερίδα μέλιημερίδα μέλι ημερίδα μέλι ημερίδα μέλι ημερίδα μέλι ημερίδα μέλι

You May Also Like

Πρόσκληση Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Άργος Ορεστικό

Πρόσκληση Χορωδιακό Φεστιβάλ στο Άργος Ορεστικό

Σύσκεψη για τις ζημιές στις καλλιέργειες από αγριόχοιρους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με θέμα τις ζημιές στις καλλιέργειες από αγριόχοιρους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της 3ης παγκόσμιας εκδήλωσης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη διασπορά

  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανωτής της 3ης παγκόσμιας εκδήλωσης για τις…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η παγκόσμια αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας αφορά κυρίως τον σημερινό και τον αυριανό κόσμο»

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η παγκόσμια αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας αφορά κυρίως τον…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων για το έτος 2017

Δήμος Άργους Ορεστικού: Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Κρατικών Ενισχύσεων για το έτος 2017

Εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς

Παραβρέθηκαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και τα μέλη του κόμματος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και Ιωάννης Σίσιου.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αποχαιρέτησε απολυόμενους Οπλίτες Θητείας της 2017 Ε΄ ΕΣΣΟ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αποχαιρέτησε απολυόμενους Οπλίτες…

Ανάδειξη του εθίμου της “ΡΟΔΑΝΗΣ” ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Ανάδειξη του εθίμου της “ΡΟΔΑΝΗΣ” ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά