Άγνωστα ευρήματα από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τις υποκλοπές και το Predator φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Καθημερινή.

Ως γνωστόν, “το Predator εγκαθίστατο στα κινητά τηλέφωνα και αποκτούσε τον πλήρη έλεγχο αυτών μόλις ο κάτοχός τους πατούσε το link στο sms παγίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το link έμοιαζε να παραπέμπει σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται την έρευνα του Inside Story, σύμφωνα με την οποία, τέτοιου είδους μηνύματα φαίνεται ότι έχουν λάβει μεταξύ άλλων ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης, αποκαλύπτει σήμερα ότι “για την αποστολή των επίμαχων sms έχουν χρησιμοποιηθεί τρεις εταιρείες sms centers με έδρα την Ελλάδα“.

“Πηγές της Καθημερινής” συνεχίζει ο δημοσιογράφος “αναφέρουν ακόμα ότι για την πληρωμή της υπηρεσίας μαζικής αποστολής μηνυμάτων από τις τρεις εταιρείες στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν τρεις προπληρωμένες κάρτες”.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έλαβε τα στοιχεία των κατόχων των καρτών τα οποία και στη συνέχεια διαβίβασε στους δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

“Δύο από τις προπληρωμένες κάρτες έχουν αγοραστεί από άτομα με στοιχεία “Κωνσταντίνος” Κοσμίδης” και “Δημοσθένης Καλέλης” οι οποίοι φαίνεται να διαμένουν ο πρώτος στην οδό Λομβάρδου και ο δεύτερος στην οδό Κίου στην Αθήνα” καταλήγει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι από τις έως τώρα έρευνες προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα ονόματα δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα.

Πηγή:thetoc.gr

You May Also Like

“Εκτός άμεσης επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Εκτός άμεσης επιχορήγησης η συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιητικών επιχειρήσεων”  …

Μητσοτάκης: Κάποιοι δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους και μιλούν για αλαζονεία

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πύργο όπου βρέθηκε

Άκης Τσούκας για Έκθεση Γούνας: «Ελπίζουμε να επαναληφθούν οι πωλήσεις του 2019»

«Δεν έχει μείνει ούτε τετραγωνικό», δήλωσε αναφερόμενος στην συμμετοχή των εκθετών.

Μηταράκης: Επανεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.- Κάμερες στους αστυνομικούς

Μετά τον θάνατο 20χρονου από πυρά αστυνομικού στη Λάρισα

Βουλή: Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για το νομοσχέδιο παραχώρησης των λιμανιών Ηγουμενίτσας-Θεσσαλονίκης

«Δεν πωλούνται οι υποδομές των λιμανιών-Αυτό που εκχωρείται είναι η διαχείριση»

Μητσοτάκης σε Μόντι: Να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο την επόμενη τετραετία

Ιστορική επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργό στην Αθήνα

Αδ. Γεωργιάδης σε Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κάνεις bullying, είσαι υποκρίτρια και τοξική

«Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή

Π.Δ.Μ.: Δεκαεπτά απινιδωτές παρέδωσε σε εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και σχολείων ο Γ. Κασαπίδης

«Oι παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον χώρο της υγείας θα συνεχιστούν, με στόχο την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους πολίτες»