Προσλήψεις εκπαιδευτικών ανακοίνωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Καθώς οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών διαπιστώθηκε πως είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%, o Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023».

Τόνισε πως «Με απλά λόγια, το προσωπικό παράλληλης στήριξης με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 χιλιάδες πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα».

«Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων» είπε κλείνοντας.

Oι 10.000 προσλήψεις σε δυο φάσεις αφορούν αποκλειστικά το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης των μαθητών.

Οι μέχρι πριν δυο μέρες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας σημείωναν ότι στη β΄ φάση θα γίνουν 10.000 περίπου προσλήψεις εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα θα αφορούσαν την ειδική αγωγή. Αυτό σημαίνει ότι στη γενική εκπαίδευση θα γίνουν στη β΄ φάση 2.700 προσλήψεις.

alfavita.gr

You May Also Like

Λήγει η προθεσμία αίτησης εγγραφής στα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Διετής επαγγελματική κατάρτιση σε 39 ειδικότητες και με αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Εργαστήριο «Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση»

Η Ε’ και η ΣΤ’ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς για να παρακολουθήσει το εργαστήριο «Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση»

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Μεγάλο ενδιαφέρον από τα βρετανικά ιδρύματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα δείχνουν τα βρετανικά ΑΕΙ

Φόρουμ διαλόγου με θέμα «κλιματική κρίση και πράσινη μετάβαση» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Φόρουμ διαλόγου με θέμα «κλιματική κρίση και πράσινη μετάβαση» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές επιτυχόντων από το παράλληλο μηχανογραφικό στα ΙΕΚ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή

Διάκριση για δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο GreenTech Challenge.

Δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), οι οποίες συστάθηκαν υπό…