Απλήρωτοι παραμένουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΥΠΕ) για τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» στον οποίο εργάζονται υποχρεωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Πειραιά και στα νησιά και ως «προσωπικοί γιατροί», θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί 3 μήνες, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, μέχρι στιγμής δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Με βάση την πληροφόρηση που έλαβαν πολλοί γιατροί από την 2η ΥΠΕ, τα απαραίτητα κονδύλια δεν έχουν ακόμη εγκριθεί.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας εργάζονται υποχρεωτικά και ως «προσωπικοί γιατροί» έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας, καθώς δεν είχε βρεθεί το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Αντίθετα, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν πληρωθεί κανονικά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ αυτές τις ημέρες γίνεται η εκκαθάριση και για τον Απρίλιο ώστε έως τις 27 Μαΐου να έχουν αποπληρωθεί για τον «προσωπικό γιατρό», όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr.

Να υπενθυμιστεί ότι το ιατρικό προσωπικό του δημοσίου (Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ κλπ) λαμβάνει ως πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση για πληθυσμό εγγεγραμμένων από 1.501 έως 2.000 άτομα, περίπου στα 700 ευρώ καθαρά.

«Παγωμένος» ακόμη ο προσωπικός γιατρός

Ο πολυδιαφημισμένος θεσμός του προσωπικού γιατρού παραμένει μέχρι και σήμερα στάσιμος, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι σήμερα το 43,5% του πληθυσμού παραμένει χωρίς προσωπικό γιατρό, καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Στον θεσμό εγγεγραμμένοι γιατροί ως Προσωπικοί είναι συνολικά 3.502 οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν περίπου 8 εκατ. δικαιούχους. Από αυτούς οι 2.208 είναι γιατροί των δημοσίων δομών που υποχρεωτικά ανέλαβαν επιπλέον καθήκοντα, ενώ 1.294 είναι ιδιώτες γιατροί.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ενώ οι γιατροί των δημοσίων δομών της 2ης ΥΠΕ παραμένουν απλήρωτοι, οι ιδιώτες προσωπικοί γιατροί πληρώνονται κανονικά.

Πηγή: ethnos.gr

You May Also Like

Μωρά φλαμίνγκο για πρώτη φορά στην Ελλάδα-ΦΩΤΟ

Μωρά φλαμίνγκο για πρώτη φορά στην Ελλάδα-ΦΩΤΟ

Frontex: Ισραηλινό drone θα περιπολεί στο Αιγαίο

Ενα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα περιπολεί από σήμερα και για διάστημα…

ΟΑΕΔ: Λήγει στο τέλος Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του πρώην ΟΕΚ

ΟΑΕΔ: Λήγει στο τέλος Μαρτίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση…

Οκτώ τραυματίες φοιτητές στο πανεκπαιδευτικό στο Σύνταγμα

Ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες στη Σταδίου

Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Βόμβα Σπίρτζη: Ο Αστυνομικός που άσκησε βία στην 15χρονη στην Καρδίτσα είναι αδερφός βουλευτή της ΝΔ;

Βόμβα Σπίρτζη: Ο Αστυνομικός που άσκησε βία στην 15χρονη στην Καρδίτσα είναι…

Χαλαρώνουν τα capital controls. Tο νέο μηνιαίο όριο αναλήψεων

Χαλαρώνουν τα capital controls. Tο νέο μηνιαίο όριο αναλήψεων