Πολλά ψέματα κυκλοφορεί η ΝΔ ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τους εξοπλισμούς. Θυμίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την αγορά των 18 Rafale και την αγορά των φρεγατών Belharra.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας :

– Στις 14 Ιανουαρίου του 2021 ψηφίσαμε στη Βουλή την αγορά των 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale. Μάλιστα στο κλείσιμο της συνεδρίασης στην ολομέλεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πως «η ευρεία πλειοψηφία εκπέμπει σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

– Στις 15 Φεβρουαρίου του 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την αγορά των 3 φρεγατών τύπου Belharra και 44 τορπιλών για τα υποβρύχια.

Δεν ψήφισε τα 6 επιπλέον Rafale γιατί έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους στρατιωτικούς επιτελείς. Η αγορά των επιπλέον 6 Rafale , ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη εν αγνοία της στρατιωτικής ηγεσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν διαψεύστηκε ποτέ η καταγγελία μας ότι ακόμη και ο Αρχηγός του στρατού το έμαθε από την τηλεόραση.

Δεν ψήφισε το αεροπορικό κέντρο στην Καλαμάτα, γιατί ενώ η διαδικασία ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κόστος 700.000.000 εκ. ευρώ, ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ μας το έφεραν στην Βουλή με κόστος 1.800.000.000 δις ευρώ. Επιπλέον, με τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν υπό ελληνικό έλεγχο, ενώ με την πρόταση της ΝΔ ο έλεγχος δεν θα είναι στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλοι μπορούν να καταλάβουν τον λόγο που δεν ψηφίσαμε. Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν ανήκουν στον κ. Μητσοτάκη να τα ξοδεύει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις.

Επίσης, οι εν λόγω συμβάσεις  δεν προβλέπουν τίποτα για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε υποκατασκευαστικό έργο και κυρίως συντήρησης κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν δικαιούται να καταθέσει τις ουσιαστικές του παρατηρήσεις.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

You May Also Like

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: Διακοπή υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη της πόλης και την περιοχή της Καλλιθέας

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: Διακοπή υδροδότησης στη χαμηλή ζώνη της πόλης και την περιοχή…

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016 “Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο…

Καταγγελία της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων»

Καταγγελία της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την καταστρατήγηση…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας V της ΔΕΗ για 30 ημέρες

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναστέλλεται η λειτουργία του εργοταξίου της Μονάδας V της…

Ο Δήμος Καστοριάς τίμησε τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου

Ο Δήμος Καστοριάς τίμησε τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου

Σύσκεψη για τα θέματα του κλάδου της γούνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ν. Παπαθανάση

Ξεκινά άμεσα η εξειδίκευση των νέων μέτρων ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εισηγήσεις

Δείτε τι ώρα θα τελεστούν οι Αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της ΠΕ Καστοριάς

Δείτε τι ώρα θα τελεστούν οι Αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της ΠΕ…