Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας για έναν επιπλέον λόγο: Επειδή καταστρέψατε την Καστοριά

 Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριοι Υπουργοί, αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, η αντίφαση που υποκρύπτεται στις τοποθετήσεις σας αποδεικνύει την προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα με μόνο στόχο να προστατεύσετε το καθεστώς της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Και εξηγούμαι.

Σημείο πρώτο: Μας είπατε πως δύο μέρες μετά το θέμα που προέκυψε με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, ο Πρωθυπουργός με δημόσια δήλωσή του απέδωσε την πολιτική ευθύνη και απέπεμψε τον Διευθυντή του Γραφείου του, τον κ. Δημητριάδη και τον Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα.

Συμπέρασμα: Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως γίνονται υποκλοπές και απέδωσε την ευθύνη στους δύο στενούς του συνεργάτες.

Ερώτημα: Η αποπομπή τους από δίπλα του τελειώνει το θέμα; Οι δύο υπεύθυνοι, κατά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη; Ο Πρωθυπουργός θα επιτρέψει τη διερεύνηση της δράσης τους; Θα τιμωρηθούν, αν μη τι άλλο, γιατί προσέβαλαν το ηθικό κύρος του κ. Μητσοτάκη που ξαφνιάστηκε από τις δράσεις τους;

Απάντηση: Προφανώς όχι. Γιατί; Γιατί προφανώς δεν ενεργούσαν αυτοβούλως, αλλά εν γνώσει του.

Σημείο δεύτερο: Λέτε ότι ο Πρωθυπουργός ο ίδιος μίλησε. Είπε ξεκάθαρα πως δεν γνώριζε για τα ζητήματα αυτά. Είπατε ότι ήταν πάρα πολύ σαφής, διαυγής και με ξεκάθαρη θέση. Και το ισχυρίζεστε αυτό, παρόλο που η ευθύνη της ΕΥΠ ήταν στον ίδιο και μάλιστα με δική του απόφαση.

Κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων & Κ.Υ. Δυτικής Μακεδονίας

Συμπέρασμα: Λέτε πως ο Πρωθυπουργός είναι ανίκανος να ελέγξει την ΕΥΠ της οποίας επιδίωξε να έχει και έχει την ευθύνη.

Ερώτημα: Θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της χώρας όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την ΕΥΠ, της οποίας έχει την ευθύνη; Μπορεί να ελέγξει το σύνολο των πτυχών του κυβερνητικού έργου;

Σημείο τρίτο: Λέτε πως όλα έγιναν νόμιμα και αμέσως μετά λέτε ότι όλα αυτά έγιναν από αυτονομημένο ρυπαρό δίκτυο.

Συμπέρασμα: Η κυβερνητική τοξικότητα μολύνει το σώμα της δημοκρατίας. Είναι παραλογισμός και παράνοια από τη μια να ακολουθήθηκε η νομιμότητα των υποκλοπών και ταυτόχρονα να λέτε πως αυτό έγινε από ρυπαρά δίκτυα.

Ερώτημα: Τόσο πολύ υποτιμάτε τη νοημοσύνη των συνομιλητών σας και του ελληνικού λαού;

Η χώρα εδώ και τριάμισι χρόνια έχει μπλέξει σε ένα επιτελικό παιχνίδι υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και δυστυχώς τα τελευταία τριάμισι χρόνια μάς οδηγείτε σε σκοτεινές παρακρατικές μεθόδους που πλήττουν το κύρος της δημοκρατίας.

Θα μας απαντήσετε ποτέ για ποιον λόγο παρακολουθούσατε τον Υπουργό σας, για ποιον λόγο παρακολουθούσατε τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, για ποιο λόγο παρακολουθούσατε τους στρατιωτικούς επιτελείς, για ποιο λόγο παρακολουθούσατε δημοσιογράφους της ερευνητικής δημοσιογραφίας; Ισχυρίζεστε ακόμη, όπως λέγατε, πως υπάρχουν εθνικοί λόγοι; Έχετε υποχρέωση να μας απαντήσετε. Αν ο κ. Χατζηδάκης, αν οι στρατιωτικοί επιτελείς και αν ο κ. Ανδρουλάκης είναι επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια, οφείλετε να το πείτε στον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα, αξιοποιήσατε τις σχέσεις της χώρας μας με άλλες χώρες με προηγμένη τεχνολογία και καταφέρατε να διαθέσετε το κακόβουλο λογισμικό και να μετατρέψετε τη χώρα και σε κέντρο εμπορίας του. Και την ίδια ώρα συνεχίζετε συνεργασία από το 2018 με την εταιρεία «Majoritas» της Ρουμανίας που αναλαμβάνει τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσα από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες και εκλογικά οφέλη.

Ταυτόχρονα, επιχειρήσατε να απαγορεύσετε και να εκβιάσετε την ανεξάρτητη αρχή να ασκήσει το έργο που το Σύνταγμα επιτάσσει.

Και έχετε σήμερα το πολιτικό θράσος να λέτε ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας σας κάνει χαρούμενους γιατί θα έχετε την ευκαιρία της σύγκρισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ας συγκριθούμε. Τι θα συγκρίνετε; Τα άδεια ταμεία που αφήσατε το 2015 με τα 37 δισεκατομμύρια που αφήσαμε το 2019;

Θα συγκρίνετε την ευθύνη σας για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια με τη δική μας προσπάθεια για την έξοδο από αυτά;

Θα συγκρίνετε την κοινωνική μας πολιτική με το ότι οδηγήσατε το 30% του ελληνικού πληθυσμού σε φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό;

Θα συγκρίνετε την προσπάθειά μας να προστατέψουμε τους δανειολήπτες με την εξαγορά των κόκκινων δανείων στο ένα δέκατο πέμπτο της τιμής τους από εξωχώριες τύπου Πάτση;

Θα συγκρίνετε τα δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστους που επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη με το γεγονός ότι σήμερα φάρμακα δεν βρίσκουν ούτε οι ασφαλισμένοι;

Τι θα συγκρίνετε; Θα συγκρίνετε τον κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη; Θα συγκρίνετε τον Αλέξη Τσίπρα με τον συνυπεύθυνο για την οικονομική κρίση από πριν από το 2015; Θα τον συγκρίνετε με τον ανέμελο της πανδημίας, με τον δεδομένο των γεωπολιτικών εξελίξεων, με τον «δε βαριέσαι» για την αισχροκέρδεια, με τον «δεν πληρώνω τα χρέη του κόμματός μου», με τον οπαδό της κοινωνικής ανισότητας, με τον ανήξερο των υποκλοπών;

Τη σύγκριση δεν θα την κάνετε εσείς με λογύδρια τύπου ποιητή Φανφάρα. Την σύγκριση την κάνει ήδη στη συνείδησή του ο ελληνικός λαός.

Γι’ αυτό ψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας και θα μου επιτρέψετε να πω ότι εγώ το κάνω και για έναν επιπλέον λόγο, γιατί η πολιτική σας εδώ και τριάμισι χρόνια έχει καταστρέψει την εκλογική μου περιφέρεια, την Καστοριά, με δημογραφική συρρίκνωση, με οικονομικό μαρασμό, με πείνα, φτώχεια και ανέχεια. Ψηφίζω την πρόταση δυσπιστίας γιατί καταψηφίζω την πολιτική σας.

Ευχαριστώ».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ZEOmKs5zDQ0&ab_channel=%CE%9Flimpia%CE%A4eligioridou

Γραφείο Τύπου

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…