Κατά το check in οι ταξιδιώτες καλούνται να σταθούν σε ψηφιακή ζυγαριά

Βγάλτε τα παπούτσια σας. Βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη σας. Ανεβείτε στη ζυγαριά. Αυτά είναι τα βήματα που θα υποχρεωθούν να ολοκληρώσουν οι επιβάτες της Air New Zealand έως τις 2 Ιουλίου για τις διεθνείς πτήσεις.

Ειδικότερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο του Όκλαντ.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους για τα αεροπλάνα, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στον χώρο αποσκευών», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου, σε ανακοίνωσή του. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας».

Το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή των επιβατών, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι τα δεδομένα που θα συλλέγει θα είναι ανώνυμα, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους θα υποβάλλονται σε κάποια πλατφόρμα χωρίς να είναι ορατές στον υπάλληλο.

Οι επιβάτες θα τοποθετούν επίσης τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για να γίνει ξεχωριστά ο υπολογισμός βάρους τους.

«Ξέρουμε ότι το να ανεβαίνουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο James.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά εκείνη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι και όσοι ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Ώκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Το 17ωρο εμβληματικό δρομολόγιο ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ως βασικός άξονας της στρατηγικής της Air NZ μετά την πανδημία. Είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο.

Πηγή:in.gr

 

You May Also Like

Η Ryanair λέει αντίο στα εισιτήρια των 9,9 ευρώ

Oι μέρες των εξαιρετικά χαμηλών ναύλων μπορεί να έχουν τελειώσει.

Η ελληνική πόλη που περιλαμβάνεται στη λίστα του CNN Travel

Είναι μέσα στους 23 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί για ένα απολαυστικό τριήμερο

Βορειοελλαδίτικοι προορισμοί- Στην λίστα και η Καστοριά

Το νησί που αποθεώνει το Forbes και το χαρακτηρίζει «Καραϊβική της Ελλάδας»

Η δημοσιογράφος Lauren Mowery, επισκέφτηκε το νησί και έγραψε γι αυτό ένας εκτενές άρθρο στο οποίο, το εκθειάζει.

7 ποτάμια, λίμνες και καταρράκτες στην Ελλάδα για βουτιές

Από την Κρήτη έως την Πίνδο, 7 προτάσεις για μια μοναδική, υδάτινη εμπειρία

Τα ομορφότερα ελληνικά νησιά ξεχωρίζει η γαλλική «Le Figaro»

“Ατελείωτο πράσινο και μπλε, απολαύσεις που προσφέρονται στο πιάτο”.