Για αυξήσεις έως και 10% στα αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι προειδοποιεί η Ryanair, καθώς τα προβλήματα με τα αεροσκάφη της Boeing και της Airbus κάνουν τις θέσεις δυσεύρετες.

Η φετινή αύξηση των ναύλων έρχεται να προστεθεί στις απότομες ανατιμήσεις που σημειώθηκαν μετά την πανδημία, όταν η συσσωρευμένη ζήτηση βρήκε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περιορισμένη χωρητικότητα στις πτήσεις τους.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Michael O’Leary, η Ryanair ίσως χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια, καθώς αυτά προγραμματίστηκαν με το σκεπτικό ότι θα παραδίδονταν τα 50 από τα 57 Boeing Max 737-8200 που έχει παραγγείλει.

Όμως, ζητήματα ποιοτικού ελέγχου στην Boeing, τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο όταν κομμάτι της ατράκτου ενός Max-9 της Alaska Airlines  αποκολλήθηκε εν μέσω πτήσης τον περασμένο μήνα, οδήγησαν σε επιβράδυνση της παραγωγής και των παραδόσεων.

«Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2024 βγήκε στην αγορά με το σκεπτικό ότι θα παίρναμε 50 αεροσκάφη. Εάν πάρουμε μόνο 40 έως 45 μέχρι το τέλος Μαρτίου, ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε κάποιες περικοπές δρομολογίων, κυρίως σε δρομολόγια με υψηλές καθημερινές συχνότητες», είπε ο O’Leary, προειδοποιώντας για υψηλότερους ναύλους στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι συνολικά.

«Οι μέσοι ναύλοι μας το καλοκαίρι του 2023 αυξήθηκαν κατά 17%. Δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε τόσο μεγάλη αύξηση – υπολογίζουμε μια αύξηση των ναύλων κατά 5-10%», σημείωσε.

Ο O’Leary απέδωσε αυτές τις αυξήσεις εν μέρει και στα προβλημάτα με τους κινητήρες Pratt & Whitney στα αεροπλάνα Airbus A320, που οδήγησαν αεροπορικές εταιρείες όπως η Wizz Air και η Lufthansa να τα καθηλώσουν στο έδαφος. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως ελπίζει σε κάποια αποζημίωση για την καθυστέρηση, προτεραιότητα είναι όμως η παράδοση των αεροσκαφών.

moneyreview.gr 

You May Also Like

Γεωργιάδης: Δεν περίμενα τόση ανθρωποφαγία για τα λάθη στο αναστάσιμο μήνυμα

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως η ανάρτηση έγινε «πρόχειρα και με λάθη»

Ζαχαράκη: Είσοδος χωρίς θερμομέτρηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Ζαχαράκη: Είσοδος χωρίς θερμομέτρηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Έτσι θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης

Την απόφαση – οδηγό εφαρμογής της υλοποίησης του προγράμματος για την παροχή…

Απάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές στα φασόλια Καστοριάς

Σχετικά με την ολική καταστροφή της παραγωγής φασολιών από τον καύσωνα στην Καστοριά

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι αστέγων “έφτιαξε δωμάτιο” στο κέντρο της πόλης

Συγκίνηση προκαλεί ένα ζευγάρι αστέγων, που βρήκαν καταφύγιο σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο…

ΔΥΠΑ: Σήμερα καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ

Σε επιπλέον 1.275 μακροχρόνια ανέργους

Μύκονος: Μπράβοι στο Principote απαγορεύουν στον κόσμο να πάει στην παραλία στον Πάνορμο

Ο «φράχτης της Μυκόνου» δεν έπεσε ακόμη

Βόλος: Έφτιαξε πάνω από 100 ψεύτικα προφίλ στα social media για να εκδικηθεί τον πρώην της

Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή στην 38χρονη

Τέλος το «μόνο ξένα» στο ραδιόφωνο

Υποχρεωτικά τα ελληνικά τραγούδια σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, ΜΜΜ, λιμάνια