Για αυξήσεις έως και 10% στα αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι προειδοποιεί η Ryanair, καθώς τα προβλήματα με τα αεροσκάφη της Boeing και της Airbus κάνουν τις θέσεις δυσεύρετες.

Η φετινή αύξηση των ναύλων έρχεται να προστεθεί στις απότομες ανατιμήσεις που σημειώθηκαν μετά την πανδημία, όταν η συσσωρευμένη ζήτηση βρήκε τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περιορισμένη χωρητικότητα στις πτήσεις τους.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, Michael O’Leary, η Ryanair ίσως χρειαστεί να περικόψει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια, καθώς αυτά προγραμματίστηκαν με το σκεπτικό ότι θα παραδίδονταν τα 50 από τα 57 Boeing Max 737-8200 που έχει παραγγείλει.

Όμως, ζητήματα ποιοτικού ελέγχου στην Boeing, τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο όταν κομμάτι της ατράκτου ενός Max-9 της Alaska Airlines  αποκολλήθηκε εν μέσω πτήσης τον περασμένο μήνα, οδήγησαν σε επιβράδυνση της παραγωγής και των παραδόσεων.

«Το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2024 βγήκε στην αγορά με το σκεπτικό ότι θα παίρναμε 50 αεροσκάφη. Εάν πάρουμε μόνο 40 έως 45 μέχρι το τέλος Μαρτίου, ίσως χρειαστεί να ανακοινώσουμε κάποιες περικοπές δρομολογίων, κυρίως σε δρομολόγια με υψηλές καθημερινές συχνότητες», είπε ο O’Leary, προειδοποιώντας για υψηλότερους ναύλους στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι συνολικά.

«Οι μέσοι ναύλοι μας το καλοκαίρι του 2023 αυξήθηκαν κατά 17%. Δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε τόσο μεγάλη αύξηση – υπολογίζουμε μια αύξηση των ναύλων κατά 5-10%», σημείωσε.

Ο O’Leary απέδωσε αυτές τις αυξήσεις εν μέρει και στα προβλημάτα με τους κινητήρες Pratt & Whitney στα αεροπλάνα Airbus A320, που οδήγησαν αεροπορικές εταιρείες όπως η Wizz Air και η Lufthansa να τα καθηλώσουν στο έδαφος. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως ελπίζει σε κάποια αποζημίωση για την καθυστέρηση, προτεραιότητα είναι όμως η παράδοση των αεροσκαφών.

moneyreview.gr 

You May Also Like

Τεντόγλου: «Μπορώ να κάνω 8,75, για μένα αυτό θα είναι σαν παγκόσμιο ρεκόρ»

Μια άλλη πλευρά του Μίλτου Τεντόγλου αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN.

Συνεχείς οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Νέα διάσωση 23 ατόμων ανοιχτά της Παλαιόχωρας

ΔΥΠΑ: Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Άγιος Νικόλαος: Ποιος ήταν ο προστάτης των φτωχών και των ναυτικών

Τι λέει η παράδοση για τον Άγιο Νικόλα 

ΙΕΛΚΑ: 1 στους 2 Έλληνες δεν θα πάει διακοπές το καλοκαίρι

Οι καταναλωτές υιοθετούν πιο οικονομικές συνήθειες κατά τη διάρκεια των φετινών καλοκαιριών διακοπών τους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” στην Ιερά Μονή Αγ. Ραφαήλ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς “Αθανάσιος Χριστόπουλος” στην Ιερά Μονή Αγ. Ραφαήλ

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση δήλωσης IBAN από τους μακροχρόνια ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέα παράταση δήλωσης IBAN από τους μακροχρόνια ανέργους

Παύλος Πολάκης: Χειρουργείο στη Βουλή με ιατρική μπλούζα

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφαίρεσε μία κύστη από εργαζόμενο της Βουλής και ανέβασε…

Φοιτήτρια επαναπατρίστηκε από το Λονδίνο, έσπασε την καραντίνα κάνοντας πάρτι, έχει κορωνοϊο και τώρα… τρέχουν όλοι

Φοιτήτρια επαναπατρίστηκε από το Λονδίνο, έσπασε την καραντίνα κάνοντας πάρτι, έχει κορωνοϊο…