Την επιστροφή του Σαμ Άλτμαν ως διευθύνοντος συμβούλου (CEO) στην OpenAI ανακοίνωσε η εταιρεία αργά το βράδυ της Τρίτης (22/11), μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξέσπασε για την απόλυσή του.  

«Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για να επιστρέψει ο Σαμ στην OpenAI ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος» με αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας στο διάστημα αυτό» αναφέρει η εταιρεία.

Ο δημιουργός του ChatGPT, υποστήριξε με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) πως έχει τη στήριξη του Σάτια Ναντέλα, του επικεφαλης της Microsoft, για να επιστρέψει επικεφαλής της OpenAI.

«Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και με την υποστήριξη του Σάτια, επιστρέφω στην OpenAI και να οικοδομήσω μια σταθερή σύμπραξη» με τη Microsoft, έγραψε ο Άλτμαν.

 

Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI απέπεμψε τον Άλτμαν την περασμένη Παρασκευή (17/11) προκαλώντας αναταραχή σε ολόκληρη την βιομηχανία της υψηλής τεχνολογίας.

Η απόλυση αιφνιδίασε τον Σαμ Άλτμαν καθώς επίσης και πολλά μέλη του προσωπικού που ανακάλυψαν την εξέλιξη από το δημόσιο blog της εταιρείας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter (X) του Γκρεγκ Μπρόκμαν, τον πρώην πρόεδρο και συνιδρυτή του OpenAI. Ο Μπρόκμαν παραιτήθηκε λίγο μετά την απόλυση του Άλτμαν. Ακολούθησε υποβάλλοντας την παραίτησή του ο κορυφαίος ερευνητής Σίμον Σίντορ .

cnn.gr

You May Also Like

«Μαύρος κύκνος» των θαλασσών: Το μαύρο σούπερ γιοτ που που το εσωτερικό του είναι βγαλμένο από όνειρα

«Μαύρος κύκνος» των θαλασσών: Το μαύρο σούπερ γιοτ που που το εσωτερικό…

”Μία εκδήλωση που οι περισσότεροι με δάκρυα τραγούδησαν και θυμηθήκανε φίλους και συγγενείς από τις αδικοχαμένες οικογένειες τους στην Ελλάδα. ”

O κ. Αντώνης Παπαδαμιανός στην εκδήλωση για την ιστορική μνήμη χαμένων Εβραϊκων Κοινοτήτων στην Ελλάδα

Ο εθισμός στα video games είναι η μοναδική εξάρτηση που «χτυπά» ηλικίες ακόμη και κάτω των 12 ετών

ΠΟΥ: Ασθένεια ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Facebook: Στα χέρια… χάκερ τα δεδομένα 617.000 Ελλήνων

Facebook: Στα χέρια… χάκερ τα δεδομένα 617.000 Ελλήνων

Ρεάλ Μαδρίτης: Η τρομερή τεχνολογία με το τείχος που αλλάζει ύψος και κάνει άλματα στις προπονήσεις

Στη Ρεάλ εξασκούνται στις στατικές φάσεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας,…

Γαλλία: Το 23% των πολιτών θα επιθυμούσε «ο στρατός να κυβερνά τη χώρα»

Η δυσπιστία των Γάλλων, Γερμανών και Ιταλών πολιτών απέναντι στην πολιτική αυξάνεται

Ο άνθρωπος του 3.000 μ. Χ.: Καμπούρης, με αγκώνες σε ορθή γωνία και… διπλά βλέφαρα

Η «Μίντι» θα είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών…

Πλανήτης Άρης: Ήταν πάντα Κόκκινος; – Πώς έγινε εχθρικός για ζωή

Τι δείχνει νέα έρευνα

Instagram: «Φρένο» στην αποστολή μηνυμάτων από ενήλικες σε ανήλικες

Instagram: «Φρένο» στην αποστολή μηνυμάτων από ενήλικες σε ανήλικες

Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Tesla;

Παρά την επιτυχία που σημειώνει η μάρκα, ο Musk δεν φαίνεται να ικανοποιείται με…