Ο Παύλος Σαράκης μιλά στην «Πρώτη Λέξη» και τον Αντώνη Σρόιτερ για το τεράστιο ποσό που δήλωσε στο πόθεν έσχες του, από την αμοιβή του για την υπόθεση Νοvartis

Σαράκης στο protothema: Η αμοιβή μου για Novartis ήταν 18 εκατ. ευρώ - Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες πήραν δώρο 30 εκατ.
Ο Παύλος Σαράκης μιλάει για πρώτη φορά για το τεράστιο ποσό που δήλωσε στο πόθεν έσχες του, από την αμοιβή του για την υπόθεση Νοvartis.

Μιλώντας στο protothema.gr και την «Πρωτη Λεξη», λέει ότι τα χρήματα φορολογήθηκαν στην Ελλάδα και τονίζει ότι την τελευταία δεκαετία, έχει πληρώσει σχεδόν 15 εκατ. ευρώ σε φόρους.

«Πρώτη Λέξη» με τον Αντώνη Σρόιτερ: Συνέντευξη στον Παύλο Σαράκη

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, μιλάει για τα «χρηματικά βραβεία» που πήραν από τους Αμερικάνους οι μάρτυρες, για την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, αλλά και για το παρασκήνιο της διαγραφής του, από την Ελληνική Λύση.

Όταν πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν τα πόθεν έσχες των πολικών προσώπων, ο Παύλος Σαράκης βρέθηκε στην πρώτη θέση των βουλευτών με τα υψηλότερα εισοδήματα. Δήλωσε πάνω από 18 εκατ. ευρώ, λόγω της αμοιβής του από τους Αμερικάνους, στην υπόθεση Νοvartis.

Ο ίδιος, εξηγεί σήμερα, ότι αυτό ήταν το ποσοστό του, από τον συμβιβασμό που πέτυχε μεταξύ Νοvartis και Αμερικανικού Δημοσίου. Με τη συμφωνία, η Νοvartis πλήρωσε συνολικά 330 εκατομμύρια. Από το 2015 ως σήμερα, έχει πληρώσει, όπως λέει, περίπου 15 εκατ. ευρώ σε φόρους, ενώ δέχεται συνεχείς ελέγχους από την ΑΑΔΕ.

Πέρα από την αμοιβή του κ. Σαράκη, όπως λέει ο ίδιος, πολλά χρήματα πήραν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες, με τη μορφή… «χρηματικού βραβείου» από τους Αμερικάνους. Το συνολικό «βραβείο» ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ.
Ο Παύλος Σαράκης ισχυρίζεται ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από τους Αμερικάνους, ώστε να μη μιλήσει για την υπόθεση Νοvartis, τονίζει, όμως, ότι ο ίδιος χειρίσθηκε μόνο το Αμερικανικό σκέλος της υπόθεσης, και όχι την έρευνα στην Ελλάδα, με τις καταθέσεις για τους Έλληνες πολιτικούς που αποδείχθηκαν ψευδείς.

Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι είχε προτείνει να διεκδικήσει χρήματά και για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου στα Αμερικανικά δικαστήρια, και θα έχει κερδίσει ένα ανάλογο ποσό, από την εταιρία. Αντίθετα, η υπόθεση ήρθε στα ελληνικά δικαστήρια, και η αγωγή του Δημοσίου σε βάρος της Νοvartis, απορρίφθηκε.

O κ. Σαράκης, υποστηρίζει ότι δεν είχε γνώση για το τι κατέθεσαν οι μάρτυρες για τα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, και ότι δεν ενεπλάκη ποτέ σε αυτό το κομμάτι της υπόθεσης.

Για τη διαγραφή του από την Ελληνική Λύση, και την επίθεση του κ. Βελόπουλου σε βάρος του για «αλαζονεία και αμετροέπεια», απαντά ότι ο κ. Βελόπουλος τον θεώρησε απειλή και φρόντισε να τον απομακρύνει.

Δηλώνει ότι δεν θα επέστρεφε στο κόμμα, ακόμη και αν τον καλούσε ο κ. Βελόπουλος, αλλά και έτοιμος να κλείσει την πολιτική του καριέρα στις επόμενες εκλογές και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη δικηγορία.

Σαράκης στο protothema: Η αμοιβή μου για Novartis ήταν 18 εκατ. ευρώ - Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες πήραν δώρο 30 εκατ.
Σαράκης στο protothema: Η αμοιβή μου για Novartis ήταν 18 εκατ. ευρώ - Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες πήραν δώρο 30 εκατ.
Σαράκης στο protothema: Η αμοιβή μου για Novartis ήταν 18 εκατ. ευρώ - Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες πήραν δώρο 30 εκατ.

protothema.gr 

You May Also Like

Βορίδης: «Η συμπεριφορά του Πολάκη μου θύμισε τον Κασιδιάρη»

Στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης.

Νέα εποχή για την είσοδο στα γήπεδα: Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντά στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Όλες οι απαντήσεις για την είσοδο στο γήπεδο με το νέο σύστημα ταυτοποίησης από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Καθηγητής Ιωαννίδης : Πρέπει έστω και τώρα να αλλάξει η στρατηγική. Τα self test μπορεί να κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα (video)

Αυστηρή προειδοποίηση στους κυβερνώντες να αλλάξουν στρατηγική και να προχωρήσουν σε μια…

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Συγκλόνισε το φινάλε στον «Άγιο Παΐσιο» και το Twitter αποθέωσε τον Προκόπη Αγαθοκλέους!

«Δώστε όσκαρ στον Προκόπη Αγαθοκλέους» (vid)

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες – Προκαταβολή (70%) της Βασικής Ενίσχυσης του 2021 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 633.434.763 εκατ. ευρώ στους αγρότες – Προκαταβολή (70%) της Βασικής…

Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: Η μόνη λύση ο διάλογος και η διαπραγμάτευση – Δεν επιδιώκουμε την περιπέτεια

Ερντογάν για Αν. Μεσόγειο: Η μόνη λύση ο διάλογος και η διαπραγμάτευση…

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση και λύση για όσους περιμένουν ακόμα τα δάνεια

Με υπουργική απόφαση λύνονται τα χέρια της επιτροπής για το ξεκαθάρισμα των ενστάσεων