Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

ΟΤΕ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υπαλλήλους του

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 6,2 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους του προχωρεί ο όμιλος ΟΤΕ, όπου –όπως και στην Cosmote– πρόσφατα υπογράφηκαν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιδιώκεται η στήριξη κατά βάση των χαμηλόμισθων, με το ύψος της ενίσχυσης να διαμορφώνεται κλιμακωτά (ανάλογα με τον μισθό) και το μέγιστο ποσό αυτής να τοποθετείται στα 1.000 ευρώ. Σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πολύτεκνοι με ανήλικα τέκνα, άτομα με αναπηρία ή με τέκνα με αναπηρία) θα καταβληθεί η μέγιστη ενίσχυση, ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους.

«Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη προχωρούμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

Επίσης, σύμφωνα με τον όμιλο τηλεπικοινωνιών, επιπλέον οφέλη αποφέρουν οι νέες τριετείς επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΕΣΣΕ) σε ΟΤΕ και Cosmote, επειδή από την εφαρμογή τους όλοι οι εργαζόμενοι θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους.

Ειδικότερα, με τις νέες συμβάσεις:

– Παρέχεται ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο αμοιβών σύμφωνα με τον ρόλο που έχει ο κάθε εργαζόμενος. Ο μισθός εκκίνησης των νέων μισθολογικών κατηγοριών υπερβαίνει μέχρι και 54% τον σημερινό νόμιμο μισθό.

– Αυξάνονται οι αποδοχές των χαμηλόμισθων κατά 12% κατά μέσον όρο.

– Εισάγεται ένα ευέλικτο πακέτο παροχών «Be-Flexi» για όλους τους εργαζομένους, ύψους 850 ευρώ ετησίως. Ο ίδιος ο εργαζόμενος επιλέγει από τον κατάλογο παροχών που προσφέρει η εταιρεία, σύμφωνα με τις ανάγκες του.

– Για πρώτη φορά εισάγεται και στον ΟΤΕ ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα (Pension Plan) για όλους τους εργαζομένους.

Παράλληλα διατηρείται η παροχή του παιδικού σταθμού και παρέχονται διευκολύνσεις (ειδικές άδειες, μειωμένο ωράριο) σε γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, ασθενείς και άτομα με αναπηρία.

«Εχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο: να οδηγήσουμε τη χώρα μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι νέες συμφωνίες που υπογράψαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώνουν ότι για εμάς οι άνθρωποί μας είναι συνοδοιπόροι στον δρόμο που έχουμε χαράξει», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Αυτή είναι η κρίσιμη ημερομηνία που θα καθορίσει την νέα τιμή στο ελαιόλαδο

Θεαματική αύξηση του ελαιολάδου μέσα σε έναν χρόνο

Αράχωβα: “Να μιλήσουν” – Τι λέει ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ που κακοποιήθηκε για “παίκτες ριάλιτι και αλλοιωμένες κάμερες”

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που κακοποίησε βάναυσα το χάσκι στην Αράχωβα, το οποίο βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Μεγάλο Σάββατο: Γιατί ονομάζεται και «Αλάδωτο», γιατί είναι αφιερωμένο στην Ταφή του Χριστού

Μεγάλο Σάββατο: Γιατί ονομάζεται και «Αλάδωτο», γιατί είναι αφιερωμένο στην Ταφή του…

Σπάει τη σιωπή της η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ για τη στuγερή δολoφοvία: “17 μήνες μετά, ζητώ τη βοήθεια όλων σας”

Έκκληση στον κόσμο κάνει η χήρα του Καραϊβάζ να μην επιτρέψει να…

Η «Μήδεια» του Καλαμακίου: Στραγγάλισε τα παιδιά της με κορδόνι, γιατί την απατούσε ο άντρας της (pics)

Table of Contents Hide Ο κίτρινος φάκελος με τις φωτογραφίες Στραγγάλισε τα παιδιά…

Τα Μερομήνια φέρνουν …λευκά Χριστούγεννα – Πώς θα είναι ο καιρός τον χειμώνα

Τα Μερομήνια φέρνουν …λευκά Χριστούγεννα – Πώς θα είναι ο καιρός τον…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση Αντετοκούνμπο για τη σημαία και η συγκίνηση της Ντρισμπιώτη – Δείτε τι έγραψαν στα social media

Ο Greek Freak συνόδευσε την ανάρτησή του με το «μάτι» – Στο Παρίσι θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, για να σηκώσουμε ψηλά τα ελληνικά χρώματα, δήλωσε η αθλήτρια του βάδην

Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Γλυφάδα (Βίντεο)

Είχε μήκος 1,5μ και 226 κιλά βάρος

Συγκινητικές στιγμές: Έτρεξε να «υποκλιθεί» στον Λευτέρη Πετρούνια ο Τούρκος αθλητής που τον νίκησε

Η αγκαλιά του Αντέμ Ασίλ στον Λευτέρη Πετρούνια