Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τα Ιωάννινα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη, με χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή την περασμένη Κυριακή.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία δύναται να αποζημιωθούν ενώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο κ. Μπέγκας στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε στους φορείς αλλά ούτε και στους πολίτες ενώ αντίθετα την επόμενη μέρα ήχησε το 112.

Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι ο μηχανισμός του Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα και συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά οι σχάρες έφραξαν από τα φερτά υλικά την ώρα της θεομηνίας .

https://www.naftemporiki.gr/
You May Also Like

Χρήστος Σαρτζετάκης 1929 – 2022: Aπό την ηρωική ανάκριση της δολοφονίας Λαμπράκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Από τη γενναία στάση του στην διαλεύκανση της υπόθεσης Λαμπράκη έως την…

Σέρρες: Έγινε δυστυχώς ευθανασία στον γέρικο Ελληνικό Ποιμενικό που πέταξαν ετοιμοθάνατο σε χωράφι

΄΄Το να πετάξεις- και με αυτόν τον τρόπο- ένα πολύ άρρωστο ζώο, το οποίο ήταν δίπλα σου και σε βοηθούσε σε όλη του τη ζωή, δείχνει απίστευτη βαρβαρότητα και έλλειψη ενσυναίσθησης΄΄. 

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης

”Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για την Ελλάδα του 2027, μια χώρα που έχει κάνει άλματα από το 2019.”

Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: “Είμαι σίγουρος ότι τα σκότωσε”

Βέβαιος για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου ως προς το θάνατο και των τριών παιδιών τους, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Παλεύουμε για ένα σύγχρονο-δημόσιο ΕΛΓΑ»

Οι κλιματικές αλλαγές που συντελούνται έχουν επιφέρει τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή…

Διοικητές Νοσοκομείων: Με ρυθμούς χελώνας στο ΕΣΥ – Πότε θα διοριστούν

Με καθυστερήσεις θα φτάσουν όπως φαίνεται στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας οι διοικητές νοσοκομείων

Συγκλονίζει ο πρώτος άνθρωπος που μήνυσε τον γνωστό σκηνοθέτη: Με βίασε στα 15 μου, σπίτι του ήταν πάντα ένα παιδί

Συγκλονίζει ο πρώτος άνθρωπος που μήνυσε τον γνωστό σκηνοθέτη: Με βίασε στα…