Συμμετείχα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, της Υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρας Σδούκου, του Υφυπουργού Εσωτερικών (αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη, του Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο στρατηγικός σχεδιασμός με γνώμονα την ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής, η ενεργειακή πολιτική, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η εξωστρέφεια, η ενίσχυση της οικονομίας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η προώθηση των επενδύσεων και η διασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου διαβίωσης για τους συμπολίτες μας.
Παράλληλα, συμμετείχα στην ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, επιχειρηματιών και εκπροσώπων του κλάδου της γούνας, με αντικείμενο την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης, καθώς οι εν λόγω επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια πλήττονται ιδιαίτερα από εξωγενείς κρίσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον καλό μου φίλο Κώστα Σκρέκα και την Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επίσης καλή μου φίλη Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης τον αγαπητό Στάθη Κωνσταντινίδη για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη Δυτική Μακεδονία, όπως και τον αξιόλογο συνεργάτη και φίλο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, που έχει επιτελέσει αποτελεσματικό έργο στην Περιφέρεια.
Ιδιαίτερα σημαντική η άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Ανάπτυξης να συζητήσουμε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για την περιοχή μας, την κρίση που υφίσταται ο κλάδος της γούνας. Το προσωπικό ενδιαφέρον, άλλωστε, του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο, αλλά και για την Καστοριά μας και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, ήταν και παραμένει αμείωτο.
 Οι στόχοι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υψηλοί -κι έτσι οφείλουν να είναι- σε αυτή τη δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης που μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Και αυτή η αναμόρφωση της χώρας ξεκινά από τους ζωτικούς πυρήνες της, που δεν είναι άλλοι από τις τοπικές κοινωνίες. Ως βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να ενισχυθεί ο κομβικός ρόλος του τόπου μου -κι ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας του μέλλοντος-
που θα κατέχει εξέχουσα θέση στον αναπτυξιακό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας γενικότερα.
Μαρία Αντωνίου
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα
You May Also Like

Κυριολεκτικά άφησε… το αίμα του στην Καστοριά ο Γιώργος Καμίνης

Κυριολεκτικά άφησε… το αίμα του στην Καστοριά ο Γιώργος Καμίνης

Πάντων των Αγίων η ιερά μνήμη

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, η αγία μας Εκκλησία τίμησε τη μνήμη Πάντων των…

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν υπάρχει νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δεν υπάρχει νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριά

ΟΑΕΔ: Ποια προγράμματα να περιμένουν οι άνεργοι εντός 2020

Table of Contents Hide ΟΑΕΔ: Ποια προγράμματα να περιμένουν οι άνεργοι εντός…

Με τρία θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς την ερχόμενη Παρασκευή

Με τρία θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς την ερχόμενη…

O Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες)

O Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες)