Με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθε πρόσφατα αντιμέτωπη η Perrier, θυγατρική της Nestlé, όταν ανακαλύφθηκαν κολοβακτηρίδια σε 2 εκατομμύρια μπουκάλια με ανθρακούχο νερό. Σύμφωνα με τη Nestlé τα μπουκάλια, στα οποία εντοπίστηκαν τα επικίνδυνα για ανθρώπινο οργανισμό μικρόβια, έχουν ήδη καταστραφεί.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη πρόσφατα στη Νότια Γαλλία, δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει να αντιμετωπίσει ο γνωστός Όμιλος, καθώς παλαιότερα έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για τη μεταχείριση των εμπορικών σημάτων νερού Vittel, Contrex και Hépar.

Η εταιρεία κολοσσός αναγκάστηκε, έπειτα από εντολή των γαλλικών αρχών, να καταστρέψει εκατοντάδες παλέτες με ανθρακούχο νερό.

Τι συνέβη και μολύνθηκαν εκατοντάδες παλέτες νερό;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nestlé η παρουσία των μολυσματικών βακτηριδίων εντοπίστηκε μετά από τις πολύ έντονες βροχοπτώσεις μετά την καταιγίδα Monica που έπληξε τη νοτιοανατολική Γαλλία στα μέσα Μαρτίου.

Αιτία λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η μόλυνση των νερών του πηγαδιού Vergèze, κοντά στη Nîmes, από το οποίο αντλείται το νερό για τη μάρκα Perrier από το 1903

Η λειτουργία του πηγαδιού αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει και, σύμφωνα με την Nestlé, θα ξαναρχίσει την κατάλληλη στιγμή, αφού έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αρχών.

Τι διαπίστωσαν οι γαλλικές αρχές

Με διάταγμα που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 19 Απριλίου, ο νομάρχης του Gard έδωσε ειδοποίηση στην εταιρεία να αναστείλει αμέσως τη λειτουργία μιας από τις επτά λεκάνες απορροής του πηγαδιού Vergèze.

Σύμφωνα με το διάταγμα, στο συγκεκριμένο νερό υπήρξε μόλυνση από τις 10 Μαρτίου 2024 και για αρκετές ημέρες από μικρόβια που μαρτυρούν μόλυνση από κολοβακτηρίδια και Escherichia coli αλλά και από μικρόβια του είδους Pseudomonas aeruginosa.

Το διάταγμα τόνιζε επίσης ότι η μόλυνση του εμφιαλωμένου νερού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

https://www.proson.gr/

You May Also Like

Πώς προχωρά το τουριστικό project του Ιβάν Σαββίδη στο Παλιούρι Χαλκιδικής με το παλιό ΞΕΝΙΑ

Το τουριστικό project του Ιβάν Σαββίδη στο Παλιούρι Χαλκιδικής πραγματοποιείται τώρα με την έγκριση των μελετών για το παλιό ΞΕΝΙΑ.

Ενημέρωση για τη μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων στα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2018

Ενημέρωση για τη μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων στα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ…

Γροιλανδία: Οι πάγοι χάνονται επτά φορές πιο γρήγορα από ό,τι στη δεκαετία του ’90

Γροιλανδία: Οι πάγοι χάνονται επτά φορές πιο γρήγορα από ό,τι στη δεκαετία…

Δεν είναι μόνο στις ακτές – Γέμισε όλος ο Παγασητικός με νεκρά ψάρια (φωτό)

Δραματικές ώρες ζει η Μαγνησία, έναν σχεδόν χρόνο μετά τις πλημμύρες του Daniel και του Elias.

Μασκ: Πιθανότητα 20% η τεχνητή νοημοσύνη να καταστρέψει την ανθρωπότητα, αλλά αξίζει ο κίνδυνος

Ο Μασκ εκτίμησε ότι η ψηφιακή νοημοσύνη θα ξεπεράσει όλη την ανθρώπινη νοημοσύνη έως το 2030

«Φωτιές» άναψε η συμβουλή Τραμπ – Σχεδόν το 40% των Αμερικανών πλένει τα τρόφιμα με χλωρίνη

«Φωτιές» άναψε η συμβουλή Τραμπ – Σχεδόν το 40% των Αμερικανών πλένει…

Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιανουάριο: Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων

Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιανουάριο: Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων

Πλεύρης: Οι ΜΕΘ δεν θα νοσηλεύουν μόνο ασθενείς covid – Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει

Το 20% των άνω των 60 ετών, δηλαδή 633.000 πολίτες, έχουν επιλέξει…

«Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπαν υγειονομικοί έξω από το ΑΧΕΠΑ – Αποδοκιμάστηκε ο Γιαννάκος (video)

«Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα, στις διαθεσιμότητες και στο διχασμό»