Τα νήπια δεν θα πρέπει να παρακολουθούν οθόνες καθόλου, όπως ενημέρωσαν σήμερα τους γονείς οι σουηδικές αρχές.

Τα παιδιά κάτω της ηλικίας των δύο ετών θα πρέπει να μην εκτίθενται καθόλου σε ψηφιακά μέσα και στην τηλεόραση, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας.

Τα παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών θα πρέπει να περιορίζονται σε μέγιστη ημερήσια παρακολούθηση μιας ώρας, σύμφωνα με τις νέες συστάσεις, ενώ εκείνα από έξι έως 12 δεν θα πρέπει να περνούν πάνω από μία ή δύο ώρες ημερησίως μπροστά από οθόνη.

Οι έφηβοι από 13 ως 18 ετών θα πρέπει να περιορίζονται σε δύο με τρεις ώρες παρακολούθησης οθόνης την ημέρα, αποφάνθηκε η υπηρεσία.

«Για μεγάλο διάστημα, έχει επιτραπεί σε smartphones και σε άλλες οθόνες να εισβάλουν σε κάθε τομέα της ζωής των παιδιών μας», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Γιάκομπ Φόρσμεντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Σουηδοί έφηβοι 13 με 16 ετών περνούν 6,5 ώρες ημερησίως, κατά μέσο όρο, μπροστά από τις οθόνες τους εκτός του σχολικού ωραρίου.

«Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό δεν τους επιτρέπει “πολύ χρόνο για ομαδικές δραστηριότητες, σωματική άσκηση και επαρκή ύπνο», και εξέφρασε θλίψη για μια “κρίση ύπνου” που επικρατεί στη χώρα επισημαίνοντας ότι περισσότεροι από τους μισούς 15χρονους δεν κοιμούνται αρκετά.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας πρότεινε επίσης τα παιδιά να μη χρησιμοποιούν οθόνες προτού πέσουν για ύπνο και τα τηλέφωνα και τα tablets να μη βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο στη διάρκεια της νύχτας.

Η υπηρεσία επικαλέστηκε έρευνα που δείχνει ότι η υπερβολική χρήση οθόνης μπορεί να οδηγήσει σε κακή ποιότητα ύπνου, κατάθλιψη και κακή εικόνα σώματος.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της Σουηδίας είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης smartphones σε δημοτικά σχολεία.
https://www.protothema.gr/

You May Also Like

Τσαβούσογλου: Νέα σελίδα με την Ελλάδα

Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Ακάρ, δεν θα συναντηθεί με Παναγιωτόπουλο

Οι Monophonics τον Ιούλιο στην Πρέβεζα! Την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 21:30

Οι Monophonics τον Ιούλιο στην Πρέβεζα! Την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις…

Trannos: “Χαζούληδες εκεί στα κανάλια, εξυπνάκηδες με το ύφος το δύσκολο στην κάμερα”

Trannos: “Χαζούληδες εκεί στα κανάλια, εξυπνάκηδες με το ύφος το δύσκολο στην…

Σκέρτσος: «Αν υπάρξει κατηγορητήριο για τον Καραμανλή να το συζητήσουμε, ακούμε μόνο θεωρίες»

Το σχόλιο του Άκη Σκέρτσου για τον Κώστα Καραμανλή και τις εξελίξεις με φόντο τα Τέμπη.

Δανία σε μετανάστες: Δουλέψτε 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρετε επιδόματα

Δανία σε μετανάστες: Δουλέψτε 37 ώρες την εβδομάδα για να πάρετε επιδόματα

Βασίλης Καλογήρου: «Αυτό το εύρημα δείχνει δολοφονία» – Βόμβα από τον Γρηγόρη Λέων

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον θάνατο που συγκλονίζει

Ο σύλλογος σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου καλεί τους φοιτητές να καταγγείλουν περιστατικά βίας

Ο σύλλογος σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου καλεί τους φοιτητές να καταγγείλουν περιστατικά…

Βίγκο: Πρόστιμο 750 ευρώ για όποιον ουρεί στην παραλία ή τη θάλασσα

Ο Δήμος είπε ότι θα τοποθετήσει δημόσιες τουαλέτες κατά την διάρκεια της…

ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις με 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους

ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις με 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους

Υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους της 2ας Ιουνίου 2019

Υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους της 2ας Ιουνίου 2019