Για περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε, στο πλαίσιο δημοπρασίας, ένα μπουκάλι από το «πιο περιζήτητο σκωτσέζικο ουίσκι» στον κόσμο, το Σάββατο (18/11) από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, το «The Macallan 1926» είναι μία από τις μόλις 40 φιάλες που αντλήθηκαν μετά από παλαίωση σε βαρέλια σέρι για 60 χρόνια, γεγονός που το καθιστά το παλαιότερο Macallan vintage που έχει παραχθεί ποτέ, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ο οίκος Sotheby’s περίμενε να συγκεντρώσει μεταξύ 850.000 και 1,37 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τελικά η πολύτιμη φιάλη έπιασε το ιλιγγιώδες ποσό των 2.500.421 ευρώ, αποτελώντας «νέο ρεκόρ για οποιαδήποτε φιάλη ποτού ή κρασιού που πωλήθηκε σε δημοπρασία», δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Πριν από την πώληση, ο επικεφαλής του οίκου Sotheby’s για το ουίσκι Τζόνι Φόουλ δήλωσε στο AFP ότι είχε δοκιμάσει ένα μικρό δείγμα.

«Δοκίμασα μια σταγόνα – μια μικροσκοπική σταγόνα – από αυτό. Είναι πολύ πλούσιο, έχει πολλά αποξηραμένα φρούτα όπως θα περίμενε κανείς, πολλά μπαχαρικά, πολύ ξύλο», είπε, αποκαλώντας το ένα «απίστευτο» ουίσκι.

Από τις 40 φιάλες που γεμίστηκαν το 1986, καμία δεν διατέθηκε για αγορά, ενώ κάποιες προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες της Macallan.

Το 2019, ο οίκος Sotheby’s πούλησε μια φιάλη The Macallan 1926 έναντι 1,714 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας την τότε την πιο ακριβή φιάλη κρασιού ή οινοπνεύματος που έχει δημοπρατηθεί ποτέ.

Στην πώληση του Σαββάτου εκποιήθηκε μία από τις 12 φιάλες που καλύπτονταν με μια ετικέτα σχεδιασμένη από τον Ιταλό ζωγράφο Βαλέριο Αντάμι.

Άλλες 12 φιάλες έφεραν ετικέτα από τον ποπ καλλιτέχνη σερ Πίτερ Μπλέικ, ενώ οι υπόλοιπες δύο κυκλοφόρησαν χωρίς ετικέτα.

Από αυτές, η μία φιάλη ζωγραφίστηκε ζωγραφισμένη από τον Ιρλανδό καλλιτέχνη Μάικλ Ντίλον και έγινε η πρώτη φιάλη ουίσκι στην ιστορία που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο λίρες, όταν πωλήθηκε το 2018 για 1,2 εκατομμύρια λίρες (1,371 εκατ. ευρώ), ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών στην ιστοσελίδα του.

theopinion.gr

You May Also Like

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ

Εξοντωτικό το πρόστιμο και η Στοχοποίηση της επιχείρησης ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ από τα Ελεγκτικά Όργανα (ΕΦΕΤ-ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ)

Το ξίδι ή ξύδι δεν είναι μόνο για να νοστιμίζεις φαγητά.

Ξίδι, ξύδι φάρμακο για πόνο, αρθρίτιδα, στομάχι, αποτοξίνωση, δίαιτα, ημικρανία,

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να παίρνεις μαζί σου στην παραλία

Ακόμη κι αν έχεις μαζί σου ψυγείο πάγου