Καιρός: Αυτές οι περιοχές θα «ντυθούν στα λευκά» – Πού θα χιονίσει το σαββατοκύριακο

Καιρός: Αυτές οι περιοχές θα «ντυθούν στα λευκά» – Πού θα χιονίσει το σαββατοκύριακο

Τα μερομήνια επιβεβαιώνουν φόβους – «Καλοκαίρι τον Γενάρη και την άνοιξη χειμώνας»

Εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες μεταξύ βορρά και νότου θα επικρατήσουν στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα – Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου

Ορμητική αλλαγή του καιρού αναμένεται το σαββατοκύριακο. Ήδη το σκηνικό αλλάζει και στην Κρήτη, με κύριο χαρακτηριστικό τις αυξημένες νεφώσεις και στη συνέχεια τοπικές βροχές. Μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για βαρυχειμωνιά με χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο και «τσουχτερό» κρύο από αύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, χιόνια θα πέσουν σε 13 περιοχές, τις οποίες και αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

  • Καστοριά,
  • Κοζάνη,
  • Φλώρινα,
  • Έδεσσα,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Καβάλα,
  • Ξάνθη,
  • Αλεξανδρούπολη,
  • Λήμνος,
  • Σαμοθράκη,
  • Καρπενήσι,
  • Καλάβρυτα,
  • Τρίκαλα Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, χιόνια προβλέπονται και στην Αττική, από Κυριακή ξημερώματα μέχρι το απόγευμα κατά διαστήματα στα ορεινά.

Μαρουσάκης: Θα ντυθούμε στα λευκά

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρασούκη: «Στους παρακάτω δύο χάρτες παρουσιάζεται η κατανομή των χιονοπτώσεων όπου στον πρώτο χάρτη αναφερόμαστε στη χρονική διάρκεια από μεσημέρι Σαββάτου μέχρι και πρωί Κυριακής, ενώ στον δεύτερο χάρτη αναφερόμαστε στο δεύτερο μισό της Κυριακής, μεσημέρι περίπου μέχρι και νωρίς βράδυ.Πολλές περιοχές της χώρας μας θα ντυθούν στα λευκά!Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

Αρναούτογλου: Με δύο εποχές το Σάββατο

Εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες μεταξύ βορρά και νότου θα επικρατήσουν στη χώρα μας το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού Σάκη Αρναούτογλου. Όπως είπε, ο Σάκης Αρναούτογλου, το Σάββατο η άνοιξη και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται την Παρασκευή θα διατηρηθούν, αν και με συννεφιά, από τη Λαμία και νοτιότερα. Αντίθετα, στα βόρεια θα επικρατήσουν χειμωνιάτικες συνθήκες με βροχές και χιονοπτώσεις, με τα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνιση τους από τις πρώτες πρωινές ώρες. «Κατεβαίνει ένα πολύ ψυχρός βοριάς», σημειώνει ο κ. Αρναούτογλου.

Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια και τα κεντρικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θαλάσσια τμήματα γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να κυμανθεί στους 19 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή 21/4

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά.

Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ, και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως και εκεί θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

https://www.neakriti.gr/

You May Also Like

Πανηγυρικός εορτασμός στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Καστοριάς

Τη μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της…

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, σε περιοχή της…

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» για πέμπτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το «Ανοιχτό Δημιουργικό Σχολείο Καστοριάς» ( Κοινωνικό Φροντιστήριο), για μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» για πέμπτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει…

Εργαζόμενοι Κ.Υ. Άργους Ορεστικού: «Κάτω τα χέρια  από το Κέντρο Υγείας»

Εργαζόμενοι Κ.Υ. Άργους Ορεστικού: «Κάτω τα χέρια  από το Κέντρο Υγείας»

Αλλάζει εκ βάθρων ο «χάρτης» των επιμελητηρίων – Ένα επιμελητήριο στη Δυτική Μακεδονία

Στην κατάργηση των 41 από τα 59 υφιστάμενα εμποροβιομηχανικά, βιοτεχνικά και επαγγελματικά…

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους Ορεστικού επέστρεψε στην Παραβέλα

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους…

Συνάντηση με τους Βουλευτές Καβάλας και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συνάντηση με τους Βουλευτές Καβάλας  και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ολυμπία…

Α. Κανδύλη Μυκωνιάτη: Ακύρωση προεκλογικής δραστηριότητας και επισκέψεων λόγω Εθνικού Πένθους

Μετά την τραγωδία στην Πύλο

Δολοφονία στη Βάρη: Ποιος ήταν ο γνωστός πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης που εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Table of Contents Hide Ποιος ήταν ο Τάσος ΜπερδέσηςΗ αθλητική του πορείαΑθώος…