Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 24-28 Απριλίου 2024 το  συνέδριο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).  Ως τίτλος για το φετινό συνέδριο επιλέχθηκε «Το ανθρώπινο άγγιγμα στην ψηφιακή εποχή» με στόχο να τονιστεί η σημασία της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε αλλά και ασκείται η καθημερινή  ιατρική πράξη, με σκοπό  να γίνει ευρέως γνωστή η  ερευνητική δραστηριότητα που διεξάγεται στην χώρα μας

Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο, με σκοπό την προώθηση του γνωστικού αντικειμένου της Κλινικής Ογκολογίας στην Ελλάδα και την ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών που αφορούν την κλινική έρευνα, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία των βιοδεικτών στην ογκολογία και την επανάσταση που έχουν επιφέρει  οι πρόοδοι στη βιοϊατρική τεχνολογία και στην κλινική έρευνα στη θεραπεία του καρκίνου. Αναπτύχθηκε το θέμα της αναγκαιότητας για μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση φροντίδας, εστιάζοντας στην καρδιολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση του ογκολογικού ασθενούς. Οι ομιλητές εστίασαν επίσης στη αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου στη διατήρηση της γονιμότητας και την ποιότητα ζωής της ασθενούς. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε επίσης ως προτεραιότητα η πολιτική στην ογκολογία σήμερα και αύριο. Συζητήθηκε επίσης η επικοινωνία γιατρού – ασθενούς και η επίδρασή της στη θεραπευτική σχέση και κατά πόσο η ενσυναίσθηση, η εργασιακή εξουθένωση και η φροντίδα μπορούν να συμβαδίσουν.

Στο προεδρείο της επιστημονικής επιτροπής συμμετείχε η ογκολόγος ιατρός κ. Μπάκα Σοφία, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ». Το Σύλλογο εκπροσώπησε στο συνέδριο, ως προσκεκλημένη σχολιαστής στη συνεδρία επικοινωνία γιατρού – ασθενούς, η επίτιμη πρόεδρος του κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία.

You May Also Like

Η Δημοτική Σύμβουλος Μήνα Καλτσιάδου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης (Video)

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Άργους…

ΟΑΕΔ: Τρία προγράμματα για προσλήψεις 15.876 ανέργων εντός του Καλοκαιριού

Τρία νέα προγράμματα θα τρέξουν μέσα στο Καλοκαίρι από τον ΟΑΕΔ, τα…

Δυτική Μακεδονία: Τμήματα ένταξης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

25 τμήματα ένταξης σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν από…

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2019 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του…

Ειδικές άδειες για γονείς και δώρο Χριστουγέννων -Τι αλλάζει

Ειδικές άδειες για γονείς και δώρο Χριστουγέννων -Τι αλλάζει

Η χορωδία « Ορεστίς» στο 1ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 η Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου « Η…

Καστοριά: Τα αποτελέσματα των Εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καστοριά: Τα αποτελέσματα των Εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια