Στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, για τα ζωτικής σημασίας θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων της περιοχής, συμμετείχε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

 

Σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Μαρία Αντωνίου αναφέρει:

 

Η παρουσία του κ. Αυγενάκη στη Δυτική Μακεδονία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ισχυρού ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος του τόπου μας από τις καταστροφές που έχει υποστεί, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

 

Ως βουλευτής Καστοριάς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είτε με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αγροτικών συλλόγων, είτε κατά μόνας. Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη συνάντησή μας με τον κ. Αυγενάκη, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων και σταθερή στη δέσμευσή μου προς τους αγρότες, του παρέδωσα φάκελο με τα αιτήματά τους και συζητήσαμε διεξοδικά τα προβλήματα της καστοριανής αγροτικής παραγωγής, που έχει υποστεί ζημίες τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό προϊόντων υψηλής ποιότητας (προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.) λόγω των “ελληνοποιήσεων”.

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσής τους στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, όντας ανοιχτοί σε διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου και μεταφέροντας τα δίκαια αιτήματά τους στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών”.

 

You May Also Like

Κάλεσμα του Δήμου Άργους Ορεστικού για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Κάλεσμα του Δήμου Άργους Ορεστικού για υιοθεσία αδέσποτων σκύλων

Τελευταία ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή ΣΕ ΑΥΤΗΝ την τετραετία.

Τελευταία ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στη Βουλή ΣΕ ΑΥΤΗΝ την τετραετία.

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ολυμπιονίκη του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς Γιάννη Χρήστου

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ολυμπιονίκη του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς Γιάννη Χρήστου

Πρόσκληση σε συνάντηση-γλέντι από τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Πρόσκληση σε συνάντηση-γλέντι από τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Καστοριάς

Πιστοποίηση και χρηματοδότηση φορέων και σωματείων για δράσεις Αθλητικού Τουρισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Πιστοποίηση και χρηματοδότηση φορέων και σωματείων για δράσεις Αθλητικού Τουρισμού από το…

Σ.Ο.Π.Π.: Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του Χειμώνα

Σ.Ο.Π.Π.: Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων…

Η δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την υποψηφιότητα Κασαπίδη: «Με την αμέριστη στήριξη όλων μας, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να βγούμε επιτέλους από το τέλμα της μετριότητας»

Η δήλωση της Μαρίας Αντωνίου για την υποψηφιότητα Κασαπίδη: «Με την αμέριστη…

Ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε μίλησε για το ”Γίνε η επιλογή σου΄΄(φωτογραφίες)

”Ευχαριστούμε τον Χρήστο Τούβε για την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση των προσωπικών επιλογών μας και όλες τις φίλες του Συλλόγου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.”

Α.Σ. Καστοριάς: Αναχώρηση της ομάδας παίδων για τη συμμετοχή στη Β’ φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ

Μετάδοση των αγώνων live streaming