Την Τρίτη 20 Μαΐου 2025, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καστοριάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Δρυόβουνο, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της Δυτικής Μακεδονίας. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Ζήση Τζηκαλιού και του Κώστα Αντωνιάδη, οι οποίοι κατάγονται από την περιοχή.
Οι εκπαιδευόμενοι/ες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Καστοριάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια ιστορία και την πνευματική προσφορά της Μονής. Παρακολούθησαν τον Εσπερινό και βίωσαν την κατανυκτική ατμόσφαιρα του ιερού χώρου, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού και ενημερώθηκαν για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό του ρόλο. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του Δρυοβούνου, που φιλοξενεί εκθέματα, σχετικά με την παράδοση, την καθημερινή ζωή, τα ήθη και έθιμα και την ιστορία του χωριού.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του ΣΔΕ Καστοριάς, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής συνείδησης και την καλλιέργεια του σεβασμού προς την ιστορική μας κληρονομιά.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον Κώστα Αντωνιάδη για τη φιλοξενία και το κέρασμα στο καφενείο του χωριού, που ολοκλήρωσε με τον πιο ζεστό και ανθρώπινο τρόπο την όμορφη αυτή ημέρα!

ΣΔΕ Καστοριάς

You May Also Like

Δήμος Καστοριάς: Εντατική η προσπάθεια των συνεργείων για την κοπή των χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το εν λόγω έργο

Μαρία Αντωνίου: «Ξεκινά σήμερα από τον ΕΛ.Γ.Α. η αναγγελία αποζημιώσεων για τους φασολοπαραγωγούς της Καστοριάς»

«Ξεκινά σήμερα από τον ΕΛ.Γ.Α. η αναγγελία αποζημιώσεων για τους φασολοπαραγωγούς της Καστοριάς»

H freedom pass «πολλαπλασίασε» τα ραντεβού εμβολιασμού – Μέσα σε λίγες ώρες οι νέοι 18-25 έκλεισαν 18.000

Σε ισχύ από τις 15 Ιουλίου οι «διευκολύνσεις» για τους εμβολιασμένους –…

Γιορτή φιλίας το Μουσικό Φεστιβάλ που συνδιοργάνωσαν οι Δήμοι Καστοριάς και Κορυτσάς