Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία βρίσκεται εκεί προσκεκλημένη του Συλλόγου για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς.

 

Σε σχετική της ανάρτηση στα social media, αναφέρει:

 

“Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Δήμο Σιώκη και τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης που επέλεξαν αυτή τη μέρα, με το ιδιαίτερο ιστορικό βάρος και φόρτιση για μας τους Καστοριανούς, να με καλέσουν σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε για το επιστημονικό του έργο ο διακεκριμένος Καστοριανός επιστήμονας, ο Γιώργος Γιαγκόπουλος, συνιδρυτής, Πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron Pharmaceuticals.

 

Επίσης, είχα τη χαρά να συναντηθώ και με εκπροσώπους του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Dr. Demetrios T Markouizos, τον επίτιμο Πρόεδρο Nick J Apostolopoulos, τη σύμβουλο του Προέδρου Theodora D Abazis και την Dr. Despina Afentouli.

 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης, με την πάνω από έναν αιώνα ιστορική πορεία του, για την πολυσχιδή και σπουδαία διαδρομή του, με το ανεξίτηλο αποτύπωμα και την πολύτιμη παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Οι Έλληνες ομογενείς είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας, που ακούγεται δυνατά σε όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ψήφιση του νόμου για την άρση των περιορισμών όσον αφορά στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της πατρίδας μας”.

 

Σήμερα Κυριακή, η Μαρία Αντωνίου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM New York 91.5 Hellenic Public Radio, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φίλιο, μιλώντας για όλα τα θέματα της ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α., για το ρόλο της στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στη διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και για τη σπουδαιότητα του Νόμου που ψήφιζε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διευκόλυνση της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.

   

You May Also Like

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης…

Την Κυριακή 18 Μαρτίου οι Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Τριών Τέκνων Νομού Καστοριάς

Την Κυριακή 18 Μαρτίου οι Γενική Συνέλευση και οι Εκλογές του Σωματείου…

Η Ενωση Γυναικών Παναιτώλιο <<Η Τριχωνίδα>>στο Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο Καστοριανής Γυναίκας

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς υποδέχτηκε την Ενωση Γυναικών Παναιτώλιο ”Η Τριχωνίδα”

Ι.Μ. Καστοριάς: Θεία Λειτουργία για την Αγία Αικατερίνη [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Ι.Μ. Καστοριάς: Θεία Λειτουργία για την Αγία Αικατερίνη [ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]

Η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέπτονται την Καστοριά και την 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας

Η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισκέπτονται την Καστοριά και την…

Αύριο Κυριακή 14 Ιουνίου η αναβληθείσα εκδήλωση ποδηλασίας “Ποδηλατούμε όλοι μαζί για το Περιβάλλον και την Καστοριά”

Αύριο Κυριακή 14 Ιουνίου η αναβληθείσα εκδήλωση ποδηλασίας “Ποδηλατούμε όλοι μαζί για…

Π.Ε. Καστοριάς: Επιβεβαίωση κρούσματος ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Τουρκία

Π.Ε. Καστοριάς: Επιβεβαίωση κρούσματος ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Τουρκία

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ