Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδιών επισκέπτεται σήμερα (Τετάρτη 4/10) την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα παρευρεθεί στην προεκλογική εκδήλωση του Γιώργου Κασαπίδη. Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενισχύσει την προσωπική επιλογή του στην υποψηφιότητα του Γ. Κασαπίδη και θα στείλει το μήνυμα της κομματικής πειθαρχίας σε όλα τα στελέχη της επικράτειας.

Κομματικές πηγές υποστηρίζουν πως η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα χαθεί αλλά ενδεχομένως ο εκλεκτός της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης να εκλεγεί Περιφερειάρχης στον β΄γύρο. Το «αντάρτικο» του πρώην γαλάζιου βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Αμανατίδη έχει δυσκολέψει την επικράτηση του Γ. Κασσαπίδη. Για τη ΝΔ αποτελεί μεγάλο «στοίχημα» η επικράτηση του Γ. Κασαπίδη απέναντι στον «αντάρτη» Γ. Αμανατίδη και για αυτό όταν ο πρώην βουλευτής Κοζάνης ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέβει στην Περιφέρεια απέναντι απο τον «εκλεκτό» της ΝΔ, διεγράφη αστραπιαία απο το κόμμα.

Αντιθέτως, απο την Πειραιώς εκφράζουν την βεβαιότητα πως η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας θα κερδηθεί άνετα απο την πρώτη Κυριακή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα καταφέρει άνετα να περάσει τον πήχη του 43% και να ανανεώσει για ακόμα μια φορά την θητεία του στην Περιφέρεια. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, όσοι υποψήφιοι καταφέρουν να πιάσουν πάνω απο το 43% εκλέγονται περιφερειάρχες και δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα για να «τονώσει» την υποψηφιότητα του. Τις τελευταίες ημέρες, απο το εκλογικό κέντρο του Κ. Ζέρβα πέρασαν όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης ενώ έδωσε το παρών και ο Μιχάλης Μπεκίρης που αναλαμβάνει επικεφαλής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

 

Libre.gr

You May Also Like

Φλώρινα: Αντιδράσεις για τον ιερέα που απαγορεύει τη χρήση μάσκας εντός του ναού

Φλώρινα: Αντιδράσεις για τον ιερέα που απαγορεύει τη χρήση μάσκας εντός του…

Έξι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις περιφερειακές εκλογές

Η Δυτική Μακεδονία στις έξι πρώτες περιφέρειες που ανακοινώθηκαν

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Συνάντηση της φοιτητικής ομάδας ASPiRE με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαο Λυσσαρίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού Όλγα Πουταχίδου

  Συνάντηση της φοιτητικής ομάδας ASPiRE με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαο…

Η ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στην επετειακή εκδήλωση για τα 100+ χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Η ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στην επετειακή εκδήλωση για…

Δήμος Γρεβενών: Μελέτη Κτηματογράφησης  της Ζώνης του Αγωγού Φυσικού Αερίου “Ποσειδών”

Δήμος Γρεβενών: Μελέτη Κτηματογράφησης  της Ζώνης του Αγωγού Φυσικού Αερίου “Ποσειδών”

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Βουλή: Το «τάνγκο» Μητσοτάκη – Ζωής και το «γλέντι» Κουτσούμπα σε ΠΑΣΟΚ

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων

Πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις ανοικτές Δράσεις «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και «Ενίσχυση Ρευστότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

  Πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις ανοικτές Δράσεις «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και…