Η κυρία Κοτρώτσου μιλώντας στο Mega είπε όσα βίωσε η ίδια και η κόρη της στο πλοίο ενώ επέστρεφαν από την Αστυπάλαια: «Σήμερα γυρίσαμε το πρωί, τα ξημερώματα, από Αστυπάλαια. Όταν είχαμε πάει -και πάλι με το ίδιο καράβι- είχε παρουσιαστεί και πάλι το ίδιο πράγμα, αλλά δεν είχα δώσει σημασία, γιατί δεν ταλαιπωρηθήκαμε στην κάθοδο. Σήμερα, όμως, ενώ το αυτοκίνητο το έχω δηλώσει ότι είναι για ΑμεΑ, ενώ το είπα και στο Λιμεναρχείο αλλά και στον άνθρωπο κατά την επιβίβαση ότι χρειάζεται λίγο χώρο πίσω, για να μπαινοβγαίνει το ΑμεΑ, σήμερα το στρίμωξαν. Όχι μόνο το στρίμωξαν, το έβαλαν και άκρη άκρη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι: «Μας κατεβάσανε, λοιπόν, όταν ήταν να βγούμε, ένα τέταρτο νωρίτερα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να είναι η Μυρτώ μέσα στο καυσαέριο, ούσα σε άσχημη κατάσταση εκ των προτέρων, γιατί στο σαλόνι πάνω είχε χρειαστεί να της βάλουμε οξυγόνο από παροχή. Όταν διαμαρτυρήθηκα, μας πήγαν πιο πέρα, εκεί που κατεβαίνει όλος ο κόσμος. Με τα πολλά, την πήγαν πάνω. Αφού άδειασε το καράβι, μπήκαμε κι εμείς να φύγουμε».

Βγαίνοντας από το πλοίο, η μητέρα της Μυρτώς ζήτησε να μιλήσει με έναν υπεύθυνο για την κατάσταση που αντιμετώπισε και της απάντησαν ότι θα πρέπει να μιλήσει με τον ύπαρχο.

«Είπα στον ύπαρχο ότι αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο. Ήταν αδιάφορος και μου κάνει “εεε”. Του λέω τι “εεε”. Του ζήτησα το όνομά του, για να κάνω καταγγελία και δεν μου έλεγε το όνομά του. […] Βγάζει και το κινητό του και πάει μπροστά, για να με καταγράψει. Του λέω: “Έχω κι εγώ κινητό” κι αρχίζει και φωνάζει: “Λιμεναρχείο, Λιμεναρχείο, με καταγράφει!”. Για κακή του τύχη, όμως, το αυτοκίνητο του Λιμεναρχείου ήταν πίσω και είχε δει όλη τη σκηνή. Έρχεται ο άνθρωπος του Λιμεναρχείου και του λέει: “Γιατί με φωνάζεις; Φταίει εκείνη ή εσύ; Αντί να ζητήσεις συγγνώμη…”».

Από την πλευρά τους, λιμενικές πηγές τόνισαν πως ό,τι αφορά την επιβίβαση και την αποβίβαση της Μυρτώς και της μητέρας της από το πλοίο, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως υπογράμμισαν, επιχείρησαν να κατεβάσουν τη Μυρτώ στο γκαράζ του πλοίου για να αποβιβαστεί και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του κόσμου, την ανέβασαν πάλι πάνω. Μόλις άδειασε το γκαράζ κατέβασαν τη Μυρτώ όπου και αποβιβάστηκε μαζί με τη μητέρα της.

Πηγή: protothema.gr, mega

You May Also Like

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο πλευρό του επτά μάρτυρες υπεράσπισης – Τι ισχυρίζεται η γυναίκα του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο σε βάρος…

Δύο καινούργιους φίλους απέκτησαν τα ΚΔΑΜ ΜΕΑ Άργους Ορεστικού

Δύο καινούργιους φίλους απέκτησαν τα ΚΔΑΜ ΜΕΑ Άργους Ορεστικού!

Κορονοϊός: Κλείνει το Άγιο Όρος – Αναστέλλονται τα διαμονητήρια – Απαγορεύονται μετακινήσεις

Κορονοϊός: Κλείνει το Άγιο Όρος – Αναστέλλονται τα διαμονητήρια – Απαγορεύονται μετακινήσεις

Με κόσμο οι Λειτουργίες στους ναούς – Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι πιστοί

Με κόσμο οι Λειτουργίες στους ναούς – Όλα όσα πρέπει να προσέξουν…

ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 ετοιμάζουν πορείες για το Πολυτεχνείο παρά το lockdown – Η απάντηση του πρωθυπουργού

ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 ετοιμάζουν πορείες για το Πολυτεχνείο παρά το lockdown –…

ΕΣΕΕ: Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έως 7 Δεκεμβρίου 2020

  ΕΣΕΕ: Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έως 7 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τραμπ υπαινίχθηκε ότι είναι δυνατή η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπαινίχθηκε το ενδεχόμενο αλλαγής καθεστώτος στο Ιράν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ

Υπόσχεση για μια δραστική αναβάθμιση του ΕΣΥ σηματοδοτεί η επιλογή της Ειρήνης Αγαπηδάκη

Εκλογές 2019: Η εκλογική άδεια, τα χιλιόμετρα και οι δικαιούμενες ημέρες

Εκλογές 2019: Η εκλογική άδεια, τα χιλιόμετρα και οι δικαιούμενες ημέρες