Αξίζουν ειλικρινά συγχαρητήρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών για τη δημιουργία ομάδας εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας.

Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής και ενός πρωτότυπου παιχνιδιού συλλογής διαμαντιών, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου δίνεται η δυνατότητα στον “επισκέπτη” να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί (με ψηφιακό ξεναγό) σε ορεινούς προορισμούς της περιοχής μας, μαθαίνοντας συγχρόνως την ιστορία του τόπου μας.

Στον τομέα του Τουρισμού, οι καινοτόμες εφαρμογές με ψηφιακά μέσα συμβάλλουν, τα μέγιστα, στην ανάδειξη της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής μας, που σε συνδυασμό με άλλες συνέργειες, ενέργειες και σύγχρονες δράσεις μπορούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της περιοχής μας ως τόπος τουριστικού προορισμού.

Δέσμευση του ανεξάρτητου συνδυασμού μας ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ είναι η αγαστή και συνεχή συνεργασία του Δήμου Καστοριάς με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και το σπουδαίο επιστημονικό δυναμικό των Τμημάτων της Καστοριάς. Όπως επίσης και η συνεργασία με τους φορείς, το επιμελητήριο και τους συλλόγους της Καστοριάς. Η συνεργασία όλων και η υιοθέτηση και εφαρμογή κάθε σύγχρονου τεχνολογικού και καινοτόμου μέσου είναι ένα μέρος του Στρατηγικού μας Σχεδίου που βγάζει τον τόπο μας από το τέλμα και τον οδηγεί στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Είναι ευτύχημα για τον τόπο μας το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας με τα σπουδαία Τμήματα και το σημαντικότατο επιστημονικό τους δυναμικό.                   Οι καθηγητές, οι επιστημονικοί συνεργάτες αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας αποτελούν μία κινητήριο δύναμη για τον τόπο μας και ο νέος Δήμος Καστοριάς που θα χτίσουμε θα τους έχει, όχι μόνο κοντά του, αλλά πολύτιμους συνεργάτες.

 

 

 

Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού

ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

& Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Γρηγόρης Γρηγοριάδης

You May Also Like

Δήμος Καστοριάς: Ενημερωτικό σημείωμα προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους Δημότες ενόψει Εορτών

Δήμος Καστοριάς: Ενημερωτικό σημείωμα προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και τους Δημότες ενόψει…

Εκλογές 2023: Σε ποιους προκάλεσε πλήγμα η αποχή

Το ποσοστό της αποχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι το υψηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Ανέγερση του  Ιερού Ναού Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκησάσης στον χώρο της Ιεράς Μονής

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την Ανέγερση του  Ιερού Ναού Οσίας Σοφίας της…

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στην Καστοριά

Ο Δήμος Καστοριάς σας προσκαλεί, την Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρα 18:00 μ.μ.…

Επίσημη διαβεβαίωση της επιτυχίας της 44ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Επίσημη διαβεβαίωση της επιτυχίας της 44ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Μητσοτάκης: Να συστρατευτεί η ελληνική ερευνητική κοινότητα ενάντια στον κορονοϊό

Μητσοτάκης: Να συστρατευτεί η ελληνική ερευνητική κοινότητα ενάντια στον κορονοϊό

Το Πρόγραμμα του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940» στην Καστοριά

   Το Πρόγραμμα του  Εορτασμού της Εθνικής Επετείου «28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940» στην…

Ψήφισμα συνέλευσης Μηλοπαραγωγών 22ας Απριλίου 2024

”Όλοι οι μηλοπαραγωγοί δήλωσαν αποφασισμένοι να κερδίσουν αυτό τον αγώνα και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποζημιωθούν.”

Η Μαρία Αντωνίου μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη σε Φλώρινα και Έδεσσα: «Καμία υπογραφή δεν πρόκειται να σβήσει την Ιστορία μας»

Η Μαρία Αντωνίου μαζί με τον Λευτέρη Αυγενάκη σε Φλώρινα και Έδεσσα:…

Χωρίς διόδια οι μετακινήσεις λόγω των εκλογών

Χωρίς χρέωση, οι διελεύσεις σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, για τη…