Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην εκλογική διαδικασία», συμμετείχε ως εισηγήτρια, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Η Βουλευτής Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου.

 

Η Μαρία Αντωνίου ανέφερε τα εξής:

 

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη λήψη και εφαρμογή μέτρων αναφορικά με τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εκλογική διαδικασία, τόσο σε θεσμικό, όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Σε θεσμικό επίπεδο, η εθνική εκλογική νομοθεσία προβλέπει την υποχρεωτική διευκόλυνση με κάθε πρόσφορο μέσο των ΑμεΑ κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

 

Σε τεχνολογικό επίπεδο, σε όλες τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μέσω των οποίων δημοσιεύονται πληροφορίες εκλογικού περιεχομένου, ενσωματώθηκαν υπηρεσίες προσβασιμότητας ΑμεΑ, συμβατές με τα διεθνή πρότυπα, με υπηρεσίες προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα όρασης, άτομα με κινητικά προβλήματα, άτομα με δυσλεξία, γνωστική και μαθησιακή δυσκολία.

 

Αναφορικά με την προετοιμασία της Ελλάδας για τις Ευρωεκλογές του 2024, υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν για την περαιτέρω υποστήριξη και διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, με σημαντικότερη την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστολική ψήφο”.

 

Video:   https://youtu.be/ZsncbGeeEZU

You May Also Like

Kαινούργιο χλοοκοπτικό τρακτέρ για τη Δημοτική Κοινότητα Μαυροχωρίου

Το χλοοκοπτικό τρακτέρ προσφέρθηκε στην Κοινότητα Μαυροχωρίου από την Δημοτική Επιχείρηση “Μακεδνός”

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Θα συμμετάσχω στις εκλογές!

Η θετική πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης διακόπηκε αναίτια με τις εκλογές του…

Άργος Ορεστικό: Έκθεση Φωτογραφίας από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η Ορεστίς»

  Άργος Ορεστικό: Έκθεση Φωτογραφίας από τον Μορφωτικό Σύλλογο «Η Ορεστίς»

Οικονομική ενίσχυση προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οικονομική ενίσχυση προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συνελήφθησαν 5 ημεδαποί στην Φλώρινα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθησαν 5 ημεδαποί στην Φλώρινα για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Workshop από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για αποφοίτους σχολών μόδας με θέμα: «NEW METHOD’S & TECHNOLOGY IN THE FUR INDUSTRY»

Workshop από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για αποφοίτους σχολών μόδας με θέμα:…

«Σημεία Ανάγνωσης»: Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου-Μαΐου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς

1.Σημεία Ανάγνωσης

Χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στη μεγαλύτερη Εμποροπανήγυρη της χώρας

Χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στη μεγαλύτερη Εμποροπανήγυρη  της χώρας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς στο Λαογραφικό Μουσείο – [φωτογραφίες]

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς στο Λαογραφικό Μουσείο