Δεύτερη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου της Μαρίας Αντωνίου

Συναντήσεις και ενέργειες για σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας

 

Τη δεύτερη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, παραχώρησε σήμερα στα Μέσα Ενημέρωσης η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο της τακτικής και άμεσης επικοινωνίας που θέλει να έχει με τους πολίτες της περιοχής.

 

Η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα σε διάφορα Υπουργεία, σε θέματα Κοινοβουλευτικής δράσης όπως επίσης και στις επισκέψεις της ίδιας καθώς και άλλων κομματικών στελεχών στο πλαίσιο στήριξης υποψηφίων Περιφερειαρχών από τη Νέα Δημοκρατία.

 

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης

 

Είχα τη χαρά να προεδρεύσω στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας και να συζητήσουμε σημαντικά θέματα των δύο Υποεπιτροπών. Της Υποεπιτροπής που ασχολείται με ζητήματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και την Υποεπιτροπή που ασχολείται με το Trafficking.

 

Με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη συζητήσαμε μεταξύ άλλων και το ζήτημα της θέρμανσης στην περιοχή μας, ζητώντας την επιδότηση σύνδεσης με το Φυσικό Αέριο με σκοπό τη βοήθεια και ενίσχυση των νοικοκυριών.

 

Συμμετείχα στη σύσκεψη με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Κοζάνη, όπου ανέδειξε το σχέδιο δράσης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του οποίου έγινε προδημοσίευση όπου προβλέπεται 70% επιδότηση για μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες γίνεται η προετοιμασία Προγράμματος 200 εκ. ευρώ για μεγάλα επενδυτικά σχέδια. Ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί πρόγραμμα 29 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις που δε μπόρεσαν να ενταχθούν σε κάποια προγράμματα, κάτι που πρέπει να γίνει με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων.

Ταυτόχρονα η συνάντηση με τη νέα Υφυπουργό Ανάπτυξης, Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου είχε σκοπό στο να “κουμπώσει” το Πρόγραμμα με τις όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις.

 

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μαζί με το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας «Ο Προφήτης Ηλίας», με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς επίσης και με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ Σπύρο Πρωτοψάλτη, ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ενίσχυση των μέτρων των αναστολών όπως επίσης και όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν.

 

Με την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια στον τομέα Μεταφορών, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Υφυπουργό στο ίδιο Υπουργείο Νίκο Ταχιάο, συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τις όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του φράγματος Νεστορίου. Η υπόθεση έχει μεταφερθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διευθέτηση των παλαιών εκκρεμοτήτων με την προηγούμενη ανάδοχο Εταιρεία και την υπογραφή της νέας σύμβασης με νέο ανάδοχο.

 

Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τους μηλοπαραγωγούς αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες για να δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης το συντομότερο δυνατόν.

 

Τέλος, η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε και στη περιοδεία της στη Δράμα, ως μέλος κλιμακίου της ΝΔ για τη στήριξη υποψήφιων Περιφερειαρχών από τη Ν.Δ., αλλά και τις επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως αυτή του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στην Καστοριά με κορυφαίο γεγονός την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κοζάνη για τη στήριξη στον κ. Γιώργο Κασαπίδη, που είναι εκ νέου υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

You May Also Like

ΝΟΔΕ Καστοριάς: Έντονη και δικαιολογημένη η ανησυχία των κατοίκων της Π.Ε. Καστοριάς για την εξασφάλιση παροχής φυσικού αερίου

Έντονη και δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς,…

Ο πρ. Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Ο πρ. Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΣΤΟΡΙΑ &…

Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς: Ενημέρωση κοινού σχετικά με τις προφυλάξεις για το κοροναϊό Covid 19

Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς: Ενημέρωση κοινού σχετικά με τις προφυλάξεις για το κοροναϊό…

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στο Βίτσι

Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινάει στον Δήμο Καστοριάς

Σύλληψη 55χρονης σε περιοχή της Φλώρινας σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Την Πέμπτη (21.07.2016) το πρωί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος…

Σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Σύλληψη 45χρονου αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή συμβάσεων για τον αποχιονισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου, περιόδου 2018-2019

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή συμβάσεων  για τον αποχιονισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου,…

3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ μουσικής: “Τα Χάλκινα στην Καστοριά”, στο ιστορικό κέντρο της Καστοριάς, στην πλατεία Ομονοίας

Μουσικά σχήματα και ορχήστρες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των…

Εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή εκδήλωση υγείας με τον Πολιτιστικό και εξωραϊστικό Σύλλογο Αδελφών Εμμανουήλ .