Με δύο σημαντικές αποφάσεις για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, επέστρεψε από την Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, καθώς την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Τσακίρη, όσο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Περιφερειάρχης εξασφάλισε τη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσουν στη συγκρότηση κοινής επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών για την καταγραφή και παρακολούθηση των ζημιών που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν μετά τις  συναντήσεις  που είχε ο κ. Κασαπίδης, με εκπροσώπους των αγροτών την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να κατατεθεί το τεκμηριωμένο αίτημα ένταξης και της Δυτικής Μακεδονίας, σε αποφάσεις του ΕΛΓΑ, για κάλυψη ζημιών από παγετό, σε περιοχές της χώρας, μετά από έγκριση του ΔΣ του ΕΛΓΑ.

Ταυτόχρονα, ικανοποιείται το αίτημα του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στο σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν.

Η Περιφερειακή Αρχή διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ένα υγιές περιβάλλον στον πρωτογενή τομέα, που θα στηρίζει τον παραγωγό και τον κτηνοτρόφο και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Περιφέρειας.

 

You May Also Like

Συμμετοχή του Δ. Κουτσούμπα στο 25ο Αντιιμπεριαλιστικό διήµερο της ΚΝΕ στο Βίτσι

Στο 25ο Αντιιμπεριαλιστικό διήµερο της ΚΝΕ στο Βίτσι, στη Φλώρινα, που θα…

Πρόσκληση στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Άκη Τσούκα

Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ»

Το Top Model Γιώργος Καλογιάννης από την Κοζάνη …που κάνει εξαιρετική καριέρα, ως μοντέλο, στο εξωτερικό

Ο Γιώργος Καλογιάννης από την Κοζάνη Top Model στο εξωτερικό!

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: Βαριά η σκιά των κομματικών δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη στο καυτό ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: Βαριά η σκιά των κομματικών δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη στο καυτό…

Οι θέσεις του ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την Βιομηχανική Κληρονομιά στην ενεργειακή λεκάνη και την αναγκαιότητα συνολικού σχεδιασμού

Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας κοινοποιεί τις θέσεις της Διοικούσας Επιτροπής του αναφορικά…

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο για το προσφυγικό

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10,…