Συνάντηση εργασίας, ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα συσκέψεων «Μέγας Αλέξανδρος» στη ΖΕΠ, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Ιορδανίδης και ο Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Δάρδας και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία των έργων που ήδη χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε όλες τις δομές του Πανεπιστημίου, όπως ενδεικτικά, οι μελέτες του Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα στα Γρεβενά και η μελέτη της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα. Επιπρόσθετα υπήρξε εκτενής διάλογος για νέα απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και συμφωνήθηκε η εξεύρεση χρηματοδότησης από τον Περιφερειάρχη για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών του Πανεπιστήμιου για την περαιτέρω ανάδειξή του.

 

Ο κ. Κασαπίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως: «Η ανάπτυξη της Περιφέρειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ύπαρξη ενός δυναμικού́ Πανεπιστημίου, στο οποίο θα διαχέονται και θα αξιοποιούνται γνώσεις και ιδέες. Μέσα από τη συνεργασία των δύο φορέων προγραμματίζουμε τις επενδύσεις στην έρευνα, στην καινοτομία και στην τεχνολογία, με στόχο την μεταστροφή του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας».

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία των δύο φορέων, εκφράζοντας την κοινή βούλησή τους να συνεχιστεί, ενδυναμώνοντας την κοινή προσπάθεια για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

 

You May Also Like

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο “ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ”.

Χρήστος Ι. Κολοβός: Οι ευθύνες των τοπικών πολιτικών είναι τεράστιες, για όλα αυτά που βιώνουμε στην περιοχή μας

Κόντρα Γεωργιάδη – Σκουρλέτη στον αέρα του OPEN: «Ειρωνευόμουν όταν είπα ότι με παρακολουθούνε» – «Σβήσανε στοιχεία για τις παρακολουθήσεις»

Κόντρα Γεωργιάδη – Σκουρλέτη στον αέρα του OPEN: «Ειρωνευόμουν όταν είπα ότι…

«Παρά την εκρηκτική αύξηση της τιμής των καυσίμων ο ΕΟΠΥΥ δεν αυξάνει το ποσό της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τους καρκινοπαθείς»

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Εμβολιαστικά κέντρα Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Το διαβατήριο για ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι στο χέρι μας

Εμβολιαστικά κέντρα Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Το διαβατήριο για ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι…

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων  της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων  της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση…

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: Αυτή είναι η «dream team» του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Διαφθορά, σκάνδαλα, τακτοποιήσεις ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια»: Την… dream team…

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στην περιοχή του Δήμου Βοίου»

Υπογραφή σύμβασης του έργου «Συντήρηση Βελτίωση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου στην περιοχή του…

Π.Ε. Κοζάνης: Προμήθεια drone για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας

Π.Ε. Κοζάνης: Προμήθεια drone για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας