Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Πολιτικό της Γραφείο με τον Πρόεδρο        κ. Στέργιο Γουδή και το Γενικό Γραμματέα κ. Νίκο Φιλίππου του Συνδέσμου Γουνοποιών Άργους Ορεστικού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου από τις περιοχές της Καστοριάς και της Σιάτιστας. Την ατζέντα της συζήτησης μονοπώλησε το ζήτημα της ένταξης και των συγκεκριμένων επιχειρήσεων γουνοποιίας στο πρόγραμμα στήριξης όσων πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, θέμα για το οποίο οι επαγγελματίες του κλάδου πραγματοποίησαν ανοιχτή συγκέντρωση στο Άργος Ορεστικό.

Η Μαρία Αντωνίου δήλωσε:

Άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή κι ενδιαφέρον τα επιχειρήματα των εκπροσώπων του κλάδου, οι οποίοι μου παρέδωσαν φάκελο με όλα τα σχετικά στοιχεία, βάσει των οποίων ζητούν να ενταχθούν κι εκείνοι στα σχετικά προγράμματα στήριξης που υλοποιεί η κυβέρνηση. Ως βουλευτής Καστοριάς, που εκπροσωπώ μια περιοχή της οποίας ένας από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης είναι ο κλάδος της γουνοποιίας, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προώθησης των αιτημάτων των εκπροσώπων του στα κυβερνητικά κέντρα αποφάσεων. Είναι, άλλωστε, πάγια θέση και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να συνεχιστεί αδιάλειπτα η ενίσχυση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού και παραγωγικού κλάδου, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία”.

 

 

You May Also Like

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, η εφέστια {= προστάτις} του Γέρμα Καστοριάς

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, η εφέστια {= προστάτις} του Γέρμα…

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στέλνει C-130 στη Γάζα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Ελληνικό C-130 με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και νερό θα μεταφερθεί τη Δευτέρα στη Γάζα

Καταργείται η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές

Καταργείται η απόσταση των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αναθεώρηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (Χ.Π.Ε.) 2021-2027, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  Την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αναθεώρηση του Χάρτη…

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας στη Λίμνη «Ορεστιάδα» της Π.Ε. Καστοριάς

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Ερασιτεχνικής Αλιείας στη Λίμνη…

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Πρώτες εκτιμήσεις για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δομή της Γ’ λυκείου

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Πρώτες εκτιμήσεις για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την…

Εκλογικό κέντρο Γ. Κορεντσιδη: Νίκη για το Δήμο μας! (Βίντεο)

Οι πρώτες δηλώσεις του νυν και εκ νέου δημάρχου Καστοριάς

Ένταξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Διεθνές Πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού

Με την ονομασία Πολιτιστική Διαδρομή «The Lovely Places»