Σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, διεξήχθη, την Παρασκευή 03/10/2025, στην Καστοριά, συνάντηση στελεχών της Περιφερειακής Δομής Κοζάνης του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς, κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του Μηχανισμού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων (ΜΣΕ), στο πλαίσιο του Ε.Π. Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 και τις ευκαιρίες για ανάπτυξη που παρουσιάζονται για τα μέλη του Επιμελητηρίου, μέσω των δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών του ΜΣΕ προς τις τοπικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις δομές του Μηχανισμού στην Κοζάνη και Φλώρινα και συζητήθηκε η άμεση εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων του Ν. Καστοριάς από τη δομή της Κοζάνης (Κ. Παλαμά 12).

Ο κ. Χ. Καραταγλίδης από πλευράς του αναφέρθηκε εκτενώς στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, λόγω της μονοκαλλιέργειας της γούνας, αλλά και των δομικών προβλημάτων στην εν λόγω διεθνή αγορά. Ωστόσο, έδειξε ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του Μηχανισμού προς τις επιχειρήσεις και εξέφρασε την βούληση του Επιμελητηρίου Καστοριάς για την ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας με το Μηχανισμό, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, το αμέσως επόμενο διάστημα, να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν, από κοινού, ένα πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης των επιχειρήσεων του Ν. Καστοριάς, προκειμένου να λάβουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από τον Μηχανισμό Στήριξης Επιχειρήσεων.

You May Also Like

Ο Ορφέας Περίδης και η καταξιωμένη ορχήστρα “Ρυθμός” στα Κορέστεια

Ο Ορφέας Περίδης και η καταξιωμένη ορχήστρα “Ρυθμός” στα Κορέστεια

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου με τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ

Συνάντηση της Υφυπουργού Ολυμπίας  Τελιγιορίδου με τη Διοίκηση του ΕΛΓΟ

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων για χωροταξική ανακατανομή για όλους τους κτηνοτρόφους

Π.Ε. Καστοριάς: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτημάτων για χωροταξική ανακατανομή  για…

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μην χαζεύετε στo Facebook 9 πμ- 6 μμ

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μην χαζεύετε στo Facebook 9 πμ- 6 μμ

Κυριακή της Ορθοδοξίας και της Εθνικής Αντίστασης.

Η χθεσινή ημέρα και η παρουσία μου στο Νεστόριο είχε διττή σημασία.Πρώτον…

Δήμος Καστοριάς: Δραστηριότητα | Σεπτέμβριος 2025

Ο Σεπτέμβριος αποτέλεσε ακόμη έναν μήνα συνεχούς δράσης για τον Δήμο Καστοριάς.