Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω σεισμικών φαινομένων, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη, Δέσποινας Κοζατσάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, δόθηκαν οι οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων που μπορεί να προκληθούν από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, έγινε ανάπτυξη των βασικών σημείων του σχεδίου «Εγκέλαδος» της  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, δόθηκαν συντονιστικές οδηγίες και συζητήθηκαν οι δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών. Αποσαφηνίστηκαν θέματα αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων και διευκρινίστηκαν θέματα διοικητικής μέριμνας των  πληγέντων.

Συντάχθηκε το μνημόνιο ενεργειών και το τοπικό σχέδιο του «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο θα εγκριθεί στη συνέχεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποτελέσει τμήμα του συνολικού σχεδιασμού ενεργειών ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με το τέλος της συνεδρίασης, η Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε: «Η συντονισμένη συνέργεια, συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ο αποτελεσματικός σχεδιασμός, αποτελούν βασικό μέλημα όλων μας για την άμεση και αποτελεσματική προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περ. Δυτ. Μακεδονίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.   

You May Also Like

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν την πλήρη λειτουργία τους οι Παιδικοί κι ο Βρεφικός Σταθμός του Δήμου Άργους Ορεστικού

  Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν την πλήρη λειτουργία τους οι Παιδικοί…

Την Παρασκευή 22/05 η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

Την Παρασκευή 22/05 η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς

Δήμος Καστοριάς: «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς»/ Η 7η διαδικτυακή συνάντηση

    Δήμος Καστοριάς: «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία…

Συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ. σε επίσκεψη του έργου ECOWASTE4FOOD στο Πόζναν της Πολωνίας

Συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Π.Δ.Μ. σε επίσκεψη του έργου ECOWASTE4FOOD…

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Φλώρινα και στην Καστοριά, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

Στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα (04-07-2016) το βράδυ στο Αμύνταιο Φλώρινας, αστυνομικοί…

Η Μαρία Αντωνίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ Helexpo, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Η Μαρία Αντωνίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ Helexpo, υπό…

Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Nuance έναντι 16 δισ. δολαρίων

Η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία αναγνώρισης ομιλίας Nuance έναντι 16 δισ. δολαρίων

Αξιολόγηση έργων υποδομών από το Υπουργείο Υποδομών και δρομολόγηση χρηματοδότησής τους στους Δήμους Καστοριάς και Νεστορίου

Τη δρομολόγηση χρηματοδότησης σημαντικών έργων οδοποιίας και αντιπλημμυρικών των δήμων Καστοριάς και…