Πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας?

Ονομάζομαι Ιωάννα Σακαλή γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μανιάκοι Καστοριάς όπου και κατοικώ. Είμαι παντρεμένη με τον Γρηγόρη Ψωμαδάκη και μητέρα δύο κοριτσιών. Επιλέξαμε με το σύζυγό μου να ζήσουμε, να εργασθούμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε έναν ευλογημένο τόπο από τον θεό, την Καστοριά. Είμαι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2006 εργάζομαι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, όπου ασχολούμαι με τον έλεγχο νομιμότητας των Δήμων.

Ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας σας?

Στην εργασία μου ελέγχω τις αποφάσεις των Δήμων Ν. Καστοριάς, όπως προϋπολογισμούς, δημοπρασίες, προσφυγές και πολλά άλλα. Καταλαβαίνετε ότι η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η δουλεία μου και για το λόγο αυτό θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω τα μέγιστα στην ορθή, αποτελεσματική και ποιοτική λειτουργία του Δήμου. Ο Δήμος Καστοριάς ήδη διαθέτει αξιόλογα στελέχη και θεωρώ ότι θα υπάρξει γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία με μοναδικό και κοινό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές και γιατί με τον Άκη Τσούκα?

Είναι εύκολο να κάθεσαι στον καναπέ, να κρίνεις και να κάνεις πολιτική. Πάντοτε ενδιαφερόμουν για τις εξελίξεις της τοπικής μου κοινωνίας και είμαι ενεργό μέλος σε διάφορους συλλόγους. Έχοντας αποκομίσει πολυετή εμπειρία από την εργασία μου, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον μου για τα κοινά αποφάσισα να μην μείνω αμέτοχη των εξελίξεων και να περιμένω από τους άλλους να προσφέρουν στα παιδιά μας, το μέλλον που τους αξίζει, καθώς ο Δήμος Καστοριάς έχει μείνει πολύ πίσω από τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια. Το δύσκολο είναι να θέσεις τον εαυτό σου στην κρίση της κοινωνίας, να κερδίσεις την  εμπιστοσύνη των συνδημοτών συζητώντας τα προβλήματα που τον απασχολούν, ώστε να μπορείς  να προτείνεις λύσεις, να συμφωνήσεις, να διαφωνήσεις και να αναλάβεις δράση. Αποφάσισα να μετέχω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με τον συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ του Άκη Τσούκα και τον ευχαριστώ για πρότασή του, διότι στο πρόσωπο του κυρίου Άκη Τσούκα, βλέπω ένα επιτυχημένο επιχειρηματία, έναν αποφασισμένο άνθρωπο να δώσει στην πόλη και στα χωρία του Δήμου Καστοριάς αυτό μας αξίζει. Η ομάδα μας αποτελείται από πολίτες και όχι πολιτικούς, χωρίς κομματικές παρωπίδες και χωρίς προσωπικά κίνητρα και για μένα αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Τι είναι αυτό που θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς ?

Πιστεύω ότι τις προτεραιότητες τι βάζουν οι πολίτες που συναντούμε καθημερινά, ωστόσο για μένα βασική προτεραιότητα στη λειτουργία του δήμου είναι η διαφάνεια, η καθημερινή λογοδοσία, η ταπεινότητα, οι ανοικτές πόρτες και ο καθημερινός διάλογος με την κοινωνία. Θα εργασθώ για την ισόρροπη ανάπτυξη και την ενίσχυση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και εννοώ την πόλη και τα χωριά μας. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και απαιτήσεις των δημοτών τόσο την προεκλογική περίοδο αλλά πολύ περισσότερο μετά. Δεν αρκεί να κερδίσουμε την ψήφο του κόσμου, αλλά να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του και να μπορούμε να τον κοιτάμε με καθαρή ματιά.

Στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω τους δημότες σε όλα τα επίπεδα της δημοτικής διαχείρισης. Όπως είπε άλλωστε και ο επικεφαλής του συνδυασμού, θα ζήσουμε για τον Δήμο και όχι από τον Δήμο.

Ποιοι είναι το όραμά σας?

Όραμά δικό μου αλλά και του συνδυασμού είναι να γίνει πραγματικότητα η οικονομική, πολιτική, πολιτισμική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου Καστοριάς. Δέσμευση μας είναι η εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου προς προσέλκυση νέων επενδύσεων, η αειφόρος ανάπτυξη, η δημιουργία σύγχρονων έργων υποδομής, η «έξυπνη πόλη», η ανάδειξη της αθλητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου, η στήριξη της τοπικής αγοράς, η στήριξη της τρίτης ηλικίας, των οικογενειών, των παιδιών, των τοπικών δομών υγείας, η προσβασιμότητα για όλους. Για την υλοποίηση του οράματός μας θα ενεργοποιήσουμε κάθε δυνατή συνεργασία (Υπουργεία, βουλευτής, Περιφέρεια) αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που μας δίνεται για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Και οι προτεραιότητες δεν σταματούν εδώ.

 

You May Also Like

Με 53 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ποια αφορούν την Π.Ε. Καστοριάς;

Με 53 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της  Περιφέρειας…

Αντιπλημμυρική παρέμβαση από τη ΔΕΥΑΚ με κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων στη Μεσοποταμία Καστοριάς

Αντιπλημμυρική παρέμβαση από τη ΔΕΥΑΚ με κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων στη Μεσοποταμία…

Σημαντική παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής”

Η «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας…

Το περπάτημα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στην αποκατάσταση πόνων στη μέση/Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Το περπάτημα αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στην αποκατάσταση πόνων στη μέση/Γράφει…

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης (18-05-2022) έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (19-05-2022)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης (18-05-2022) έως και…

Ευχαριστήριο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς

Ευχαριστήριο του εκκλησιαστικού συμβουλίου  του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς

Υποβολή αίτησης για ένταξη εκτάσεων γης στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Υποβολή αίτησης για ένταξη  εκτάσεων γης στα Διαχειριστικά  Σχέδια Βόσκησης

Στα Σύνορα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος

Το Στρατιωτικό Φυλάκιο της Διποταμίας  επισκέφτηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016,