Σοκάρουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την τραγωδία με το αεροσκάφος της Air India που συνετρίβη, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων.

Στη θέση 11Α καθόταν, ο Βισουάς Κουμάρ Ραμές, 40 ετών από το Λονδίνο και είναι ο μοναδικός επιζών από τη μοιραία πτήση.

Ο Βρετανοϊνδός υπήκοος δεν μπορεί να εξηγήσει πώς κατάφερε να επιβιώσει από τη συντριβή του Boeing 787-8 Dreamliner, το οποίο έπεσε μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Σαρντάρ Πατέλ στην πόλη Αχμενταμπάντ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της βορειοδυτικής Ινδίας, το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, ο 40χρονος βρέθηκε να περπατά κουτσαίνοντας μέσα στα συντρίμμια, κοντά σε μια φοιτητική εστία γιατρών όπου κατέπεσε το αεροπλάνο, σκορπώντας θάνατο και στο έδαφος. Συνολικά επέβαιναν 242 άτομα στο αεροπλάνο.

Μιλώντας στην Hindustan Times από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ο Βισουάς Κουμάρ Ραμές είπε πως «Όταν σηκώθηκα, υπήρχαν πτώματα γύρω μου. Φοβήθηκα. Σηκώθηκα και άρχισα να τρέχω. Υπήρχαν κομμάτια του αεροπλάνου παντού. Κάποιος με έπιασε και με έβαλε σε ασθενοφόρο».

«Δεν έχω ιδέα πώς βγήκα από το αεροπλάνο»

Ο μοναδικός επιζών της πτήσης που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους περιέγραψε την εφιαλτική στιγμή που το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε πάνω σε κτήριο μέσα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης, με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων. «Μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και το αεροπλάνο συνετρίβη. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα».

 

Συντριβή αεροσκάφους της Air India (AP)
Συντριβή αεροσκάφους της Air India (AP)

«Μείναμε άφωνοι όταν μάθαμε ότι ήταν μέσα. Μιλήσαμε τελευταία φορά το πρωί πριν φύγει. Είμαστε συντετριμμένοι» δήλωσε στον Guardian ο αδελφός του, Ναγιάν Κουμάρ Ραμές, 27 ετών. Όπως ανέφερε, ο ίδιος ο Βισουάς τού είπε: «Δεν έχω ιδέα πώς βγήκα από το αεροπλάνο».

O Ατζέι Βάλγκι, ένας άλλος συγγενής, δήλωσε στο BBC ότι ο 40χρονος κάλεσε την οικογένεια για να τους πει ότι είναι ζωντανός. Η οικογένεια έχει συγκεντρωθεί στο Λέστερ της Αγγλίας, περιμένοντας νέα και για τον αδελφό του Ραμές, ο οποίος επίσης επέβαινε στο αεροπλάνο.

Παραμένει άγνωστο πώς επιβίωσε

Ο 40χρονος Ραμές είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, γεννήθηκε στην Ινδία και ζει τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παραμένει άγνωστο πώς επιβίωσε, ενώ οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να συσχετίζουν τη θέση μέσα στο αεροπλάνο με την πιθανότητα επιβίωσης.

Σημειώνεται πως αρχικά, ο αστυνομικός διευθυντής του Αχμενταμπάντ είχε δηλώσει ότι όλοι οι επιβάτες θεωρούνταν νεκροί, μαζί με αρκετούς πολίτες στο σημείο της πρόσκρουσης. Ωστόσο, αργότερα επιβεβαίωσε στο BBC πως έχουν ανασυρθεί 204 σοροί από το σημείο.

You May Also Like

Ν. Ανδρουλάκης στο ΕΡΤNews: Υπολογίζω ότι το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ θα κοστίσει περί το 1 δισ. ευρώ

Ν. Ανδρουλάκης: ”Ο Πρωθυπουργός κάλυψε μια εγκληματική συμμορία της ΝΔ”

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε καινοτόμες μεθόδους στον αγροτικό τομέα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού…

Τζιν Χάκμαν και Μπέτσι Αρακάουα: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις συνθήκες διαβίωσης

Βρέθηκαν νεκρά τρωκτικά και φωλιές στο σπίτι τους

Κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου: Ο Τραμπ επιβάλλει από σήμερα δασμούς 104% στην Κίνα

Πέπλο ανησυχίας σε όλο τον πλανήτη από τη νέα κίνηση των ΗΠΑ

ΧΑΛΑΡΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-<<ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ>>

ΧΑΛΑΡΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-<<ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ>>

«Μάλλον ήταν υπερβολικά καλός για αυτό τον κόσμο»

Συντετριμμένη η μητέρα του Ντένι Ρούτσι

Αύξηση των πόρων για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν για το ΕΣΠΑ μετά το 2020

Αύξηση των πόρων για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν για το ΕΣΠΑ…

Εισπρακτικό θαύμα: Ρεκόρ εισιτηρίων και κοσμοσυρροή στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» για τον Άγιο Νεκτάριο

Εισπρακτικό θαύμα: Ρεκόρ εισιτηρίων και κοσμοσυρροή στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού»…