Συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών Φορέων και Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο σύνολο των καλλιεργειών του Δήμου Καστοριάς, που εξαιτίας των έντονων και διαρκών βροχοπτώσεων παρουσιάζουν ζημίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στο 100%.

Στόχος της συνάντησης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που ανέκυψαν τόσο στα μήλα, που επλήγησαν και εξαιτίας του παγετού του Απριλίου, όσο και στα σιτηρά, τα κηπευτικά και τα ψυχανθή, καθώς και τις υπόλοιπες καλλιέργειες, ώστε στη συνέχεια να τεθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και να κατατεθούν στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο θέμα.

«Οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στις καλλιέργειες της περιοχής μας είναι τεράστιες και οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, που όχι μόνο δεν θα έχει φέτος παραγωγή, αλλά επωμίστηκε και μεγάλο κόστος για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο. Δεσμεύομαι προσωπικά να απαιτήσω τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες μας προκειμένου να παραμείνει ζωντανός αυτός ο μεγάλος και σημαντικότατος για την τοπική οικονομία κλάδος», τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, δεσμευόμενος να προχωρήσουν άμεσα οι αποκαταστάσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν και στους αγροτικούς δρόμους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωκράτης Πέλκας, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Καστοριάς.

You May Also Like

Τέρενς Κουίκ από την Καστοριά: Οι ΑΝΕΛ θα εισέλθουν στη Βουλή

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στην Καστοριά παραβρέθηκε την Τρίτη 15…

Απόφοιτες Μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ Αργους Ορεστικού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στην ΚΥΠΡΟ μέσα απο το Πρόγραμμα ERASMUS PRO

Απόφοιτες Μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού με ERASMUS PRO στην Λεμεσό Κύπρου

Τιμώμενη πόλη η Καστοριά στο φεστιβάλ του Πέρνικ (φωτογραφίες)

Για το Πέρνικ της Βουλγαρίας αναχωρεί σήμερα ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Μύησις”

Στο πλαίσιο της προνοιακής πολιτικής του Δήμου Καστοριάς, παραδόθηκε σήμερα σημαντική ποσότητα φαρμακευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Στο πλαίσιο της προνοιακής πολιτικής του Δήμου Καστοριάς, παραδόθηκε σήμερα σημαντική ποσότητα…

Ο Χάρης Βοριαζίδης νέος προπονητής της Καστοριάς

Ο Χάρης Βοριαζίδης θα είναι ο νέος προπονητής και διάδοχος του Ηλία…

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με κλιμάκιο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής…

Δ.Ο.Υ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Εξυπηρέτηση Κοινού στο πλαίσιο ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη του covid-19

  Δ.Ο.Υ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Εξυπηρέτηση Κοινού στο πλαίσιο ασφάλειας και προστασίας από τη…

“Δεν αποτελεί απλά ιδιωτική υπόθεση II-Not (just) a private issue II” της Λευκοθέας Ριζοπούλου.

Συμμετοχή στο διήμερο βιωματικό εργαστήριο για το ”Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς”

Το «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στηρίζει το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το…