Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του Φόρουμ του Θρησκευτικού Τουρισμού, βάση των οποίων προτάθηκε η σύνταξη και η υποβολή  φακέλου προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για να χαρακτηρισθεί η Καστοριά Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και με δεδομένη την πρόθεση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για πλήρη κάλυψη των εξόδων που πιθανός θα ανακύψουν, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας, με στόχο το συντονισμό της παραπάνω πρότασης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Καλλίνικος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καστοριάς Αθανάσιος Ρήμος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού Άργους Ορεστικού Φώτης Τατσίδης, η Αντιδήμαρχος Νεστορίου Ιωάννα Νταούτη, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Ν. Καστοριάς Δημήτρης Παππάς και ο εκπρόσωπος του  Επιμελητηρίου  Κώστας Παπαβασιλείου.

Για το ανωτέρω θέμα, αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους της Π.Ε. Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, η οποία θα αναλάβει την επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, και θα διερευνήσει τις απαιτήσεις  σύνταξης του εν λόγω φακέλου.

Παράλληλα, συζήτησαν τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO – Destination Management Organization) με έδρα την Καστοριά, όπως προέκυψε μετά από την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Φραγκάκη κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου, στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Η δημιουργία ενός εξειδικευμένου φορέα DMO αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια κάθε τουριστικού τόπου να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τους πόρους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, προσφέροντας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που οδηγούν μεταξύ άλλων στην διατήρηση – ενίσχυση και διαφοροποίηση της επισκεψιμότητας, μιας περιοχής.

Βασικός σκοπός ενός  DMΟ αποτελεί η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση του
κύκλου ζωής ενός τουριστικού προορισμού, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι θεσμικοί φορείς αντιμετώπισαν πολύ θετικά τη δημιουργία ενός τέτοιου φορέα, που θα συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

σύσκεψη τουρισμού σύσκεψη τουρισμού σύσκεψη τουρισμού

You May Also Like

Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης στο Κλειστό Γυμναστήριο από τον Δήμο Καστοριάς

  Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης στο Κλειστό Γυμναστήριο από τον Δήμο Καστοριάς

Απεστάλη προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επιστολή υποστήριξης των αιτημάτων του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας

  Απεστάλη προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος επιστολή υποστήριξης των αιτημάτων…

Πρ. 70.000€: «Κατασκευή Τοιχίου ανάσχεσης Βραχοπτώσεων στην έξοδο Λαχανοκήπων»

Ολοκληρώθηκε η «Κατασκευή Τοιχίου ανάσχεσης Βραχοπτώσεων στην έξοδο Λαχανοκήπων

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (ΚΑΘΑΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – Δευτέρα 18 – Κυριακή 24 Μαρτίου 2024)

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου

Μαρία Αντωνίου: “Στη μάχη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς”

Μαρία Αντωνίου: “Στη μάχη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς”

“Έφυγε από την ζωή” Μπόρις Μουζενίδης | “Μαύρη ημέρα” για τον Ελληνικό Τουρισμό

“Έφυγε από την ζωή” Μπόρις Μουζενίδης | “Μαύρη ημέρα” για τον Ελληνικό…

Επίσκεψη 5 συγγραφέων στην βιβλιοθήκη Κορησού.

Την Κωνσταντινίδειο Δημοτική βιβλιοθήκη Κορησού του Δήμου Καστοριάς, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 οι συγγραφείς Ευδοκία Ποιμενίδου, Ειρήνη Κατσίπη, Σοφία Γραμμόζη, Ευθυμία Σερλέτη και Σόνια Ευθυμιάδου

Λαμπρή ημέρα για τον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα

Λαμπρή ημέρα για τον Ι.Ν. Αγίου Νικάνορα. π. Ελευθέριος Συτιλίδης:  «Συμμετέχοντας σε…

Ευχαριστήριο του Δήμου Καστοριάς

Χορηγία προϊόντων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου από συμπολίτη μας ο οποίος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του