Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη στη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Ραφαέλα Πιτσικάλη

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της 21χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη, η οποία έδωσε μια γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Η 21χρονη κοπέλα έφυγε από την ζωή λίγες μόνο ημέρες μετά τα 21α γενέθλια της (γεννήθηκε 5 Ιανουαρίου 2003) βυθίζοντας στην θλίψη τους οικείους της αλλά και την τοπική κοινωνία των Χανίων.

Η νεαρή κοπέλα τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Για να καταστεί δυνατή η νοσηλεία της στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χρειάστηκε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και σε αυτό συνέβαλαν αρκετοί Χανιώτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με αλληλεγγύη στο κάλεσμα της οικογένειας της, όπως γράφει το flashnews.gr.

Ο Γολογοθάς για την 21χρονη κοπέλα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020, όταν η 17χρονη, τότε κοπέλα, είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν με έντονους πόνους και με τους γιατρούς να προχωρούν στη διάγνωση: Σάρκωμα Ewing.

Από εκείνη την ημέρα η Ραφαέλα έδινε το δικό της αγώνα πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Το 2023 κι ενώ ετοιμαζόταν για το ταξίδι στις ΗΠΑ, προέκυψε πρόβλημα με το νοσκομείο στο οποίο νοσηλεύονταν. Τότε είχε προχωρήσει σε ανάρτηση και στο ζήτημα είχαν δώσει λύση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Η Ραφαέλα αρκετά συχνά μέσα από τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα social media προχωρούσε σε αναρτήσεις στις οποίες μοιραζόταν τον αγώνα της και προσπαθούσε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Στην τελευταία της ανάρτηση η νεαρή κοπέλα είχε μοιραστεί μια φωτογραφία με την οικογένειας της δηλώντας πως ήταν “μια από της ομορφότερες στιγμές της”.

Λίγες μέρες νωρίτερα η κοπέλα είχε στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν, δίνοντας τις ευχές της για την νέα χρονιά.

 

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Χρυσοχοϊδη και το “ευχαριστώ”

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία της Ραφαέλας έγινε γνωστή όταν λόγω της ηλικίας της δεν μπορούσε να νοσηλευθεί πλέον στο Παίδων Αγία Σοφία και κινδύνευε να μείνει χωρίς νοσηλεία . Προχώρησε λοιπόν σε ανάρτηση το καλοκαίρι του 2023, με την ανάρτηση να τραβά ην προσοχή των Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι επικοινώνησαν, όπως αναφέρει η ίδια, τηλεφωνικά μαζί της και τη διαβεβαίωσαν πως θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της. Παράλληλα, φρόντισαν να εισαχθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, ώστε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της.

“Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου”.

Στη συνέχεια ταξίδεψε στις ΗΠΑ και συνέχισε τη μάχη της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς τελικά δεν τα κατάφερε…

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/

You May Also Like

Ιερέας – Ρομπέν των δασών: Έκλεβε τις τράπεζες και με τα λεφτά αγόραζε τρόφιμα στους φτωχούς

Ιερέας – Ρομπέν των δασών: Έκλεβε τις τράπεζες και με τα λεφτά…

Κι όμως ανοίγει ξανά το κλαμπ που έδινε αλκοόλ σε μαθητές

«Αδιανόητη απόφαση» λέει ο Δούκας

Κρεμλίνο κατά Ζελένσκι μετά τον βομβαρδισμό του Κιέβου

” Το παίζει γενναίος στρατιώτης στους «κουβαλητές» Ευρωπαίους”

Σαρλ Μισέλ: Είναι η ώρα, για τανκς στην Ουκρανία

Οι Ευρωβουλευτές κάλεσαν τον Σολτς να στείλει Leopard 2 στο Κίεβο Στρασβούργο,…

Η Ανταρκτική εκπέμπει SOS: Δραματική έκκληση Γκουτέρες ενόψει συνομιλιών για το κλίμα

«Πρέπει οπωσδήποτε να δράσουμε άμεσα», ήταν το μήνυμά του.

Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

Την άμεση έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για την ανακαίνιση σχεδόν 12.500 κλειστών κατοικιών

Αστυνομική ταυτότητα: Τι κάνουμε αν τη χάσουμε – Οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

«Δεν χρειάζεται να πας στο αστυνομικό τμήμα»

Επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στη χώρα μας η Ελληνική Αποστολή που μετείχε στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης συνεχάρη τα μέλη της Αποστολής για τον ηρωισμό που επέδειξαν στις επιχειρήσεις στην Τουρκία

Μήνυμα της Βουλευτή Μαρίας Αντωνίου για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μήνυμα της Βουλευτή Μαρίας Αντωνίου για την υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας

ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις με 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους

ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις με 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους