Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητή, Θεόδωρου Θεοδουλίδη με την Πρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, καθηγήτρια Oksana Desyatnyuk, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στην περιοχή μας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η διεύρυνση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνεργασίας με κοινά προγράμματα σπουδών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, η κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, η 6η τελετή ορκωμοσίας των 68 αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Διεθνούς Διϊδριματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ».

Η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και ο Διευθυντής ΠΜΣ-ΜΒΑ, καθηγητής, κ. Ευάγγελος Σίσκος υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους στην τελετή ορκωμοσίας: την Πρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, καθηγήτρια  κ. Oksana  Desyatnyuk, την κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Καθηγήτρια κ. Ελένη Τσακιρίδου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αν. Καθηγητή, κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, τον πρ. Πρύτανη ,καθηγητή, Andrii Krysovatyy, την καθηγήτρια, Olga Tsaryk Διευθύντρια της Σχολής Διεθνών Επικοινωνιών του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας καθώς και τους διδάσκοντες καθηγητές προγράμματος

Στον χαιρετισμό της η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα καλωσόρισε και ευχαρίστησε την Πρύτανη του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, καθ. Oksana  Desyatnyuk για την πολυετή συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Πρότεινε τη συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας, συνεχάρη του αποφοίτους του ΠΜΣ-ΜΒΑ και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στον χαιρετισμό της η Πρύτανης του Εθνικού Πανεπιστημίου Δυτικής Ουκρανίας, Professor  Oksana  Desyatnyuk, συνεχάρη με τη σειρά της τους αποφοίτους του ΠΜΣ-ΜΒΑ και ευχαρίστησε τους Έλληνες για την βοήθεια της χώρας στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ, καθηγητής Ευάγγελος Σίσκος, εκτός των συγχαρητηρίων για καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους διπλωματούχους αναφέρθηκε στην εικοσαετή συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας και στη δεκαετή συνεργασία στην διοργάνωση του ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ. Υπογράμμισε την επιτυχή διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαρίστησε όλους τους διδάσκοντες καθηγητές  ΔΔΚ ΠΜΣ-ΜΒΑ από το ΠΔΜ και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ουκρανίας καθώς και το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

 

 

 

 

 

You May Also Like

Αγιασμός στην Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού

Την Ακολουθία του Αγιασμού στην Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος…

Στην Καστοριά η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Στην Καστοριά η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Το παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη…

Το Σάββατο 10 Ιουνίου τα εγκαίνια της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος…

Παραίτηση της Παρασκευής Ασμακίδου από το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καστοριάς

Την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς,…

Αναγγελία για ζημιές από ΧΑΛΑΖΙ στην Τ.Κ. Πολυκάρπης και βροχόπτωση στην Τ.Κ. Κορησού

Αναγγελία για ζημιές από ΧΑΛΑΖΙ στην Τ.Κ. Πολυκάρπης και βροχόπτωση στην Τ.Κ.…

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στη Βουλή: Επιτέλους αυξάνουμε το αγροτικό εισόδημα πατάσσοντας τις παράνομες Ελληνοποιήσεις

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στη Βουλή: Επιτέλους αυξάνουμε το αγροτικό εισόδημα πατάσσοντας τις…

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Για την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων

Τι θα γίνει αν συμβεί κάτι παρόμοιο στις πανελλαδικές εξετάσεις;