Το είπε και το έκανε ο Ελον Μασκ: από χτες αποχαιρέτησαν το μπλε τικ στον λογαριασμό τους στο Twitter όσοι το είχαν πάρει επί προηγούμενης διοίκησης, αλλά δεν είχαν πληρώσει τη συνδρομή των 9,92 ευρώ τον μήνα ή 104,16 ευρώ τον χρόνο (η τιμή διαφέρει ελαφρώς ανά χώρα).

Ακόμα και παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες με εκατομμύρια followers δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στον κανόνα. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν πια πιστοποιημένο λογαριασμό είναι η Μπιγιονσέ, ο Μπεν Στίλερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μόνικα Λεβίνσκι, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδρυτής του Twitter Τζάκ Ντόρσεϊ.

Αλλά και κρατικές υπηρεσίες, δημοσιογραφικοί όμιλοι, ακαδημαϊκοί και πανεπιστήμια αποχαιρέτησαν το πολυπόθητο σήμα.

Το Twitter πρωτοεισήγαγε το μπλε τικ το 2009, όταν πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ έκανε μήνυση στην εταιρεία κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι επιτρέπει τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Από τότε, το μπλε τικ έγινε ένα σύμβολο στάτους και απόδειξη αυθεντικότητας ενός λογαριασμού.

Υπάρχουν φόβοι ότι με την απώλεια του μπλε τικ οι ψεύτικοι λογαριασμοί που μιμούνται διάσημα πρόσωπα θα κάνουν «πάρτι» στο Twitter του Μασκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σε λίγο καιρό μόνο tweets από λογαριασμούς με μπλε τικ θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη.

Τέλος, υπάρχει ανησυχία ότι η αλλαγή αυτή θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη παραπληροφόρηση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

12,6 δισ. φτωχότερος ο Μασκ

Πάντως, η αλλαγή αυτή στο Twitter, σε συνδυασμό με την αποτυχία της εκτόξευσης του Starship και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Tesla για το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν κάτι εύκολο για τον Μασκ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχασε 12,6 δισ. δολάρια.

Τις πιο άμεσες συνέπειες είχε η πτώση της μετοχής της Tesla, όπου το μερίδιο του Ελον Μασκ συγκροτεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 163,9 δισ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από CNN, BBC

https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα επενέβαιναν στρατιωτικά εάν η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν

Table of Contents Hide Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι…

Τούρκος καθηγητής: «Εφαρμόστε ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο»

Τούρκος καθηγητής: «Εφαρμόστε ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο»

Πομπέο: Από το Τόκιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κίνα

Πομπέο: Από το Τόκιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κίνα

Γερμανία: Εξαρθρώθηκε ευρύ δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Internet

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet, το οποίο παρουσιαζόταν…

O Χιου Τζάκμαν στο πλευρό του 9χρονου – θύμα bullying που πάσχει από νανισμό

O Χιου Τζάκμαν στο πλευρό του 9χρονου – θύμα bullying που πάσχει…

Η φωτογραφία που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά: Νεογέννητο τραβάει τη μάσκα του μαιευτήρα

Η φωτογραφία που έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά: Νεογέννητο τραβάει τη…

Με βιασμό και θάνατο απειλούν υποστηρικτές του Ερντογάν τουρκάλα δημοσιογράφο. Η Νεβσίν Μενγκού επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος για ό,τι της συμβεί

Με βιασμό και θάνατο απειλούν υποστηρικτές του Ερντογάν τουρκάλα δημοσιογράφο. Η Νεβσίν…

Σάλος στην Τουρκία: CEO ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων έφυγε στο εξωτερικό με 2 δισ. δολάρια

Σάλος στην Τουρκία: CEO ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων έφυγε στο εξωτερικό με 2 δισ.…

O Ίλον Μασκ έκανε τέσσερα τεστ κορωνοϊού: Δύο βγήκαν θετικά, δύο αρνητικά

O Ίλον Μασκ έκανε τέσσερα τεστ κορωνοϊού: Δύο βγήκαν θετικά, δύο αρνητικά