Να βάλει «φρένο» στις προσφορές «1+1» των σούπερ μάρκετ θα επιχειρήσει μεταξύ άλλων το υπουργείο Ανάπτυξης στα πλαίσια της Μόνιμης Μείωσης Τιμής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, εξετάζεται από την κυβέρνηση το σύστημα every day low price που υλοποιείται ήδη στο εξωτερικό και το φρένο στις προσφορές προϊόντων «1+1» στα σούπερ μάρκετ.

«Θέλουμε να πάρει μόνιμη προσφορά ο καταναλωτής»

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Σκρέκας είπε ότι «παρατηρείται τα προϊόντα προσφορών είτε κατά μόνας είτε 1+1 να είναι για μία περίοδο μίας εβδομάδας. Αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να στοκάρει με προϊόντα.

Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα να το πάρει σε προσφορά ο καταναλωτής, να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 με στόχο να μπει ένα φρένο «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κατηγορίες προϊόντων στη Μόνιμη Μείωση Τιμής

Συνολικά 770 προϊόντα συμμετείχαν μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2023 στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο αρχικός στόχος των 500 κωδικών με μείωση το λιγότερο 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τουλάχιστον έξι μήνες. Τα προϊόντα αυτά αφορούν 37 βασικές κατηγορίες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 62 εταιρείες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: “H πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής’” βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το γεγονός αυτό μαςικανοποιεί αλλά δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δίνοντας καθημερινά τη μάχη με την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση στέκεται με συνέπεια δίπλα στους πολίτες” .

Ακολουθούν οι 37 κατηγορίες που εντάσσονται τα 770 προϊόντα καθώς και ο μέσος όρος μείωσης τιμής:

Μόνιμη Μείωση Τιμής. Εικόνα με τις κατηγορίες προιόντων στα σούπερ μάρκετ
Μόνιμη Μείωση Τιμής. Εικόνα με τις κατηγορίες προιόντων στα σούπερ μάρκετ
Μόνιμη Μείωση Τιμής. Εικόνα με τις κατηγορίες προιόντων στα σούπερ μάρκετ

workenter.gr

You May Also Like

Πάνω από 100 δικαστικοί επιμελητές φέρονται να έχουν υπογράψει παράνομα ιδιωτικά συμφωνητικά

Άγριες πρακτικές εταιρειών διαχείρισης δανείων

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων

Ακρίβεια: Αυξημένοι λογαριασμοί φέρνουν αυξήσεις σε προϊόντα – Πότε έρχεται αποκλιμάκωση

Δυσβάστακτοι είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου όχι…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΑΔΕ

Από την υπηρεσία αυτή, οι έγγαμοι φορολογούμενοι, μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους για…

Αιθαλομίχλη: Φόβοι για επιστροφή στους χειμώνες της οικονομικής κρίσης

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής…

Επίδομα θέρμανσης: Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι αιτήσεις – Τα νέα δεδομένα

Αναμονή για την πλατφόρμα  χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Αλλαγές στη φορολόγηση δωρεών και γονικών παροχών: Τι πρέπει να προσέξετε

Η επιστημονική ομάδα της TaxExperts αναλύει με πρακτικά παραδείγματα τις αλλαγές στον Κώδικα Κληρονομιών, Δωρεών και Γονικών παροχών, μετά την ψήφιση του ν. 4714/2020.

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Οι 11+1 παρεμβάσεις για αυξήσεις εισοδημάτων [Πίνακας]

Τι ισχύει για Δημόσιο, συντάξεις και μητέρες