Μόνο επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται πλέον στο Παίδων «Αγλαία Κυριακού», αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Το πρόβλημα υποστελέχωσης – και αυτού του νοσοκομείου – είναι γνωστό με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτά μόνο τα 2 από τα 10 χειρουργεία του νοσοκομείου εδώ και ένα χρόνο, λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν» ο Νίκος Γκότσης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Και τώρα κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία, με αναμονή τετραψήφιο αριθμό, επισημαίνει.

Αυτή τη φορά το πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου στο οποίο έχει μειωθεί κατά 3 γιατρούς (2 λόγω συνταξιοδότησης και 1 λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης). «Οι εναπομείναντες γιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του χειρουργικού τομέα. Διοίκηση και 1η Υγειονομική περιφέρεια είναι ενήμερες απο τον Ιούνιο του 2023, επισημαίνουν οι γιατροί, αλλά δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο.

«Καθώς η ύπαρξη περισσότερων γιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου», αναφέρουν οι χειρουργοι γιατροί του νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του χειρουργικού τομέα:

«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης.

Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2! Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023).

Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου.

Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις. Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

https://www.efsyn.gr/

You May Also Like

Κλείδωσε: Τα 3 νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων – Οι δικαιούχοι που παίρνουν 534 ευρώ

Κλείδωσε: Τα 3 νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων – Οι δικαιούχοι…

Μέτρα του Υπουργείου Τουρισμού για τη διαχείριση του κορωνοϊού

Μέτρα του Υπουργείου Τουρισμού για τη διαχείριση του κορωνοϊού

Ημικρανία: Πώς διαφέρει από τον πονοκέφαλο

Ημικρανία: Πώς διαφέρει από τον πονοκέφαλο

Αλτσχάιμερ: Ανακαλύφθηκε κι άλλο γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου, ειδικά στις γυναίκες

Αλτσχάιμερ: Ανακαλύφθηκε κι άλλο γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο της νόσου, ειδικά…

Λαμία: Ο 38χρονος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του – Ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκε πρώτος ο 65χρονος

Χτυπημένο και δαγκωμένο από άγρια ζώα βρήκαν τον 65χρονο πατέρα του

Τα τρία “λευκά δηλητήρια” στην διατροφή σας

Τα τρία “λευκά δηλητήρια” στην διατροφή σας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου

Ποιά βότανα επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου και ενισχύουν την πνευματική λειτουργία;

Table of Contents Hide Τι άλλο προσφέρουν όμως τα βότανα στην υγεία…

Έκτακτες ενισχύσεις πριν το Πάσχα: Τα ποσά και οι δικαιούχοι (VIDEO)

Αναλυτικά οι ομάδες πληθυσμού που θα ενισχυθούν και πόσα θα πάρουν

Θωμαΐδης: Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά τον Μάρτιο

Η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται, ενώ…