Με τον δικό της τρόπο απαντά η Συνέλευση των Καθηγητών της Νομικής, λαμβάνοντας την απόφαση να χάσουν οι φοιτητές τις εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στο ΑΠΘ. 

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα η συνέλευση των καθηγητών της Σχολής «εξ αιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της Σχολής, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έλαβε τέλος», ενώ από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου αρχίζει η διδασκαλία για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «εάν συνεχιστεί η κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα από τις 26/2 και μετά θα διεξάγονται διαδικτυακά για όσο χρόνο παραμένει κλειστή η Σχολή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της σχολής

Σήμερα 20/2/2024, συνεδρίασε η Συνέλευση των Καθηγητών της Σχολής και αποφάσισε τα εξής:

α) Εξ αιτίας της αδυναμίας διενέργειας εξετάσεων λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης της Σχολής, η εξεταστική περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έλαβε τέλος.

β) Η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου θα αρχίσει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Τομέων για την έναρξη κάθε μαθήματος. Εφόσον συνεχιστεί η κατάληψη και την επόμενη εβδομάδα, τα μαθήματα από τις 26/2 και μετά θα διεξάγονται διαδικτυακά για όσο χρόνο παραμένει κλειστή η Σχολή. Τα σχετικά link του ΖΟΟΜ για την περίπτωση αυτή, θα ανακοινωθούν με αναρτήσεις επίσης στην ιστοσελίδα κάθε Τομέα.

γ) Μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσες και όσους δεν εξετάστηκαν λόγω κατάληψης σε κάποια από τα μαθήματα της Εμβόλιμης εξεταστικής που διενεργήθηκε μετά τις 22 Ιανουαρίου, να το πράξουν διά ζώσης στα μαθήματα αυτά σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί. Όσοι καθηγητές δεν κατάφεραν να διενεργήσουν τις εξετάσεις της Εμβόλιμης εξεταστικής του Ιανουαρίου, θα εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις για τη διενέργεια των εξετάσεων αυτών αμέσως μόλις ανοίξει η Σχολή.

δ) Επίσης, μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσες και όσους φοιτητές οφείλουν μέχρι και τρία (3) μαθήματα για να λάβουν το πτυχίο τους (πλέον αυτών που δεν κατάφεραν ενδεχομένως να δώσουν στην Εμβόλιμη της παρ. γ ανωτέρω), να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα (μέχρι τρία) με φυσική παρουσία στη Σχολή σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί. Για τον προσδιορισμό των δικαιούχων της ρύθμισης της παραγράφου αυτής, θα εκδοθεί ανακοίνωση από τη Γραμματεία προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, να υποβάλουν δηλώσεις μέσω e-mail.

Βέλη από τη Συσπείρωση Πανεπιστημιακών στον Κοσμήτορα του ΑΠΘ

Να σημειώσουμε ότι το πρωί υπήρξε ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών του ΑΠΘ η οποία αφού σημειώνει ότι «η αχρείαστη βία των δυνάμεων καταστολής ευτυχώς δεν προκάλεσε θύματα και αποκαλύπτει ότι δεν έγινε εφικτό να χρησιμοποιηθεί το «βοηθητικό άγημα» των 25 περίπου κουκουλοφόρων, που συνόδευε τα επιχειρησιακά σώματα» επισημαίνει ότι «ο Κοσμήτορας της Νομικής του ΑΠΘ, που όλες τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσε να κλιμακώσει την ένταση, καταγγέλλοντας δημόσια όσες και όσους συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες ως μια ανομιμοποίητη μειοψηφία «σκληρών» και «ανάλγητων» που «πίνουν τσίπουρα», αλλά και προσκαλώντας τους υπόλοιπους φοιτητές να «σηκώσουν την κατάληψη» για να μην χαθεί η εξεταστική, ενορχήστρωνε την καταστολή».

https://www.alfavita.gr/

You May Also Like

Δένδιας σε Μπλίνκεν: «Του εξήγησα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τουρκικές προκλήσεις»

«Του εξήγησα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη…

Κλιματική κρίση: Επτά «σιωπηλές» νίκες για το περιβάλλον

Παρά την αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, υπήρξαν και κάποιες θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Εγκρίθηκε η πληρωμή Μαΐου. Πότε θα καταβληθεί;

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Εγκρίθηκε η πληρωμή Μαΐου. Πότε θα καταβληθεί;

Μητσοτάκης: Στα μέσα του 2027 έτοιμο το Flyover – Κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ανθρώπινη πόλη

Με τα έργα που υλοποιούνται η Θεσσαλονίκη θα είναι μια πόλη που θα χαίρονται να ζουν οι Θεσσαλονικείς και να επισκέπτονται οι τουρίστες, είπε ο πρωθυπουργός από το εργοτάξιο του Flyover

Την Κυριακή τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

«Μεγάλο κέρδος» η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, λέει εκπρόσωπος της Χαμάς

Αιφνίδιος θάνατος κυνηγού από τον Βόλο στην Καστοριά

Τον βρήκαν οι φίλοι του χωρίς τις αισθήσεις του

Καιρός αύριο: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή – Βροχές

Καιρός αύριο: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή –…

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Παραλίγο τραγωδία: Γυναίκα χτυπήθηκε από το ρεύμα όταν ο χαρταετός ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου