Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, σύλλογοι υπαλλήλων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχων, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στεφάνια στην μνήμη των ηρώων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο ΑΠΘ.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Τιμούμε, 50 χρόνια μετά, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι χρέος μας να δώσουμε τους αγώνες της δικής μας γενιάς για την ειρήνη, για τη Δημοκρατία, για τα δικαιώματα, για τη δικαιοσύνη, για τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Α Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης δήλωσε ότι «50 χρόνια συμπληρώθηκαν από την εξέγερση των φοιτητών. Τα μηνύματα των φοιτητών παραμένουν επίκαιρα. Σεβόμαστε και τιμούμε τους αγώνες των πολιτών εκείνης της περιόδου, παίρνουμε από αυτούς το παράδειγμα γιατί πιστεύουμε όπως και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να αγωνιστούμε για μια καλύτερη κοινωνία για τα παιδιά μας».

Η Θεανώ Καπέτη μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ δήλωσε: «50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο αποτελεί έμπνευση και δύναμη για τους μεγάλους αγώνες που έρχονται ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, στη φοροληστεία που στέλνει τους αυτοαπασχολουμενους σε αδιέξοδο και λουκέτα, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στη στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που οδηγεί στην γενοκτονία τον παλαιστινιακό λαό, εμπλοκή η οποία κάνει τη χώρα μας στόχο αντιποίνων. Το ΚΚΕ είναι εδώ. Τείνει το χέρι σε όποιον σηκώνεται, να ανοίξει ο δρόμος για τις πιο ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας».

Στο ίδιο πνεύμα ο Γιάννης Βασιλειάδης μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΚΝΕ πρόσθεσε: «50 χρόνια μετά από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου η νέα γενιά η νεολαία της χώρας μας συνεχίζει και εμπνέεται από τον ηρωισμό των φοιτητών και από τη συμπαράσταση του εργαζόμενου λαού στον μεγάλο αγώνα που δόθηκε και τα 7 χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας με κορύφωση την αντιδικτατορική πάλη, τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Τα σύνθημα και τα μηνύματα ψωμί παιδεία ελευθερία και έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ παραμένουν ανεκπλήρωτα και επίκαιρα, μας εμπνέουν και μας διδάσκουν για τους μελλοντικούς λαϊκούς ξεσηκωμούς που έχουμε μπροστά μας».

Πέραν των εκπροσώπων, πολλοί ήταν οι πολίτες που προσήλθαν με τα παιδιά τους προκειμένου να καταθέσουν ένα κόκκινο λουλούδι στο μνημείο, ενώ μέλη της ΚΝΕ άναψαν καπνογόνα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Image
Image
Image
Image

voria.gr

You May Also Like

Επαναλειτουργία των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) -Παρατάσεις προθεσμιών για τεχνικό έλεγχο

Επαναλειτουργία των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) -Παρατάσεις προθεσμιών για τεχνικό έλεγχο

Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο από το Παγκράτι

Βρέθηκε στη Γαλλία η 7χρονη που είχε εξαφανιστεί τον Δεκέμβριο από το…

Μέχρι 19 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων 22-29 ετών

    Μέχρι 19 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Αυγενάκης να αποζημιώσει εδώ και τώρα τους πληγέντες αγρότες»

ο μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο με τη νίκη του κ. Κουρέτα.

Κακλαμανάκης : Bία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας- Απειλήθηκε η ζωή μου

Κακλαμανάκης : Bία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας- Απειλήθηκε η ζωή μου

Μαθητές λυκείου φτιάχνουν εφαρμογή για την πρόληψη της άνοιας

Μαθητές λυκείου φτιάχνουν εφαρμογή για την πρόληψη της άνοιας

Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες γονείς το 2020 στη Google

Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες γονείς το 2020 στη Google

Μυτιλήνη: Άλλοι ενενήντα πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο

Μυτιλήνη: Άλλοι ενενήντα πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο

Βάσεις 2017: Τα παράδοξα των φετινών βάσεων για τα ΑΕΙ ΤΕΙ

Στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ στα οποία το υπουργείο…

Επανέρχονται οι φοιτητές στη διοίκηση των ΑΕΙ. Αλλαγές και στο άσυλο

Επανέρχονται στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ οι φοιτητικές παρατάξεις ενώ τροποποιήσεις επέρχονται…