Περισσότερους από 3,5 εκατ. μηνιαίους χρήστες μετρά το TikTok στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της πλατφόρμας social media, το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού αφιερώνει χρόνο στο TikTok.

Είτε πρόκειται για το #LearnonTikTok που έχει να κάνει με την εκπαίδευση, είτε το #BookTok που αναζωπυρώνει την αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση, είτε το #TravelTok για την ανάδειξη παγκόσμιων προορισμών συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αλλά και τα #TikTokCulture και #AncientGreece μέσω από τα οποία οι χρήστες μπορούν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και την αρχαία Ελλάδα, κάθε μέλος της κοινότητας μπορεί να ανακαλύψει, να δει και να δημιουργήσει περιεχόμενο για θέματα που το ενδιαφέρουν.

Ο @Mr..Chem, γνωστός και ως Δημήτρης Κουλούμασης, χημικός, καθηγητής και δημιουργός περιεχομένου στο ελληνικό TikTok, εκφράζοντας την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση της πλατφόρμας, επισημαίνει ότι ανακάλυψε έναν νέο, πιο δημιουργικό και ενδιαφέροντα τρόπο ανάδειξης της επιστήμης της χημείας. Ανεβάζοντας βίντεο με πειράματα, χρησιμοποιώντας τη χημεία στις καθημερινές δραστηριότητες και με κοινά μέσα, είδε πολύ σύντομα το ελληνικό ενδιαφέρον να αυξάνεται και τον ίδιο να αναδεικνύεται ως δημιουργός στην Ελλάδα. «Το TikTok μου έδωσε πραγματικά τα μέσα και την ικανότητα να προβάλλω τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα και όσα διδάσκω στους μαθητές μου εδώ και χρόνια, υπό διαφορετικό πρίσμα. Η χημεία είναι πολύ ενδιαφέρουσα από μόνη της, αλλά το να τη ζωντανεύεις μέσα από ένα κανάλι που βρίσκει άμεση ανταπόκριση, μου έδωσε τη χαρά και την ικανοποίηση να γίνω πιο δημιουργικός, να εργαστώ ακόμα πιο επαγγελματικά και να δημιουργήσω μια κοινότητα γύρω από αυτό που με κάνει χαρούμενο», είπε.

Ο @ o_filologos_sas, ονόματι Δημήτρης Γκαβέρας, αν και διστακτικός στην αρχή, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δημιουργία περιεχομένου γύρω από τη σωστή χρήση της γλώσσας, δίνοντας συμβουλές στους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις. «Όταν άρχισα για πρώτη φορά να ανεβάζω περιεχόμενο στο TikTok, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο γρήγορα και πόση δημοσιότητα θα αποκτούσαν απλά σκετσάκια, σχετικά με τη γλώσσα, τους ιδιωματισμούς και τους ορθογραφικούς κανόνες! Γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι είμαστε πολλοί! Όσο πιο ποιοτικό περιεχόμενο δημιουργούσα, τόσο ανέβαιναν οι προβολές και τα likes μου», υπογράμμισε.

Ο Στέφανος Βούρος, δημιουργός κωμικού περιεχομένου, υπογράμμισε πως το TikTok του έδωσε την πλατφόρμα να εκφραστεί για το ποιος είναι, χωρίς φραγμούς και μέσα από το χιούμορ να αγγίξει σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα αναπηρίας. «Η δουλειά μου είναι στη διαφήμιση, μου αρέσει να δημιουργώ. Μπήκα στο TikTok στη διάρκεια της καραντίνας και άρχισα να ανεβάζω βιντεάκια. Κάποια στιγμή άρχισα να μιλάω μεταξύ άλλων και για τους ανθρώπους με αναπηρία. Το TikTok μου έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσω ανοιχτά γι’αυτό, να το αναδείξω μέσω του χιούμορ, αλλά και να δείξω πως οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι μόνο αυτό», σημείωσε.
moneyreview.gr

You May Also Like

«Μπλόκο» Πούτιν στην Ελλάδα: Εκτός ρωσικής αγοράς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα – Κερδισμένη η Τουρκία

«Μπλόκο» Πούτιν στην Ελλάδα: Εκτός ρωσικής αγοράς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα –…

Αντιπεριφερειάρχης Χίου στο ΕΡΤΝews για τη φωτιά: Πολύ δύσβατη η περιοχή

Έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις

Κουτσούμπας: Τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ

Κικίλιας: Από ανθρώπινο χέρι η πλειοψηφία των πυρκαγιών – 667 φωτιές τις τελευταίες μέρες

Πάνω από 60 την ημέρα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 27 Μαρτίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 27 Μαρτίου

Ρόδος: Ο νόμος της φυλακής – Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον βιαστή 19χρονης με αναπηρία

Ρόδος: Ο νόμος της φυλακής – Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον βιαστή…

«Αποβολή» και από τις σχολικές εκδρομές ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Σε περίπτωση που κάποιος ανήλικος υποπέσει σε βαρύ παράπτωμα, θα επιστρέφει σπίτι του

Κως: Συστηματικά ασελγούσε σε βάρος της 9χρονης ο 44χρονος Σύρος

Η ανήλικη ανέφερε ότι παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και στο παρελθόν.

ΗΠΑ: Έρχονται φάρμακα για απώλεια βάρους έως 85% φθηνότερα

Μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, το ψηφιακό φαρμακείο Hims & Hers, έκανε πωλήσεις σχεδόν 1 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ