Tο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Τι αλλάζει στο Μηχανογραφικό

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Λύκειά τους μέχρι και την  Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Αυτό που αλλάζει φέτος, είναι ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί δύο. Πιθανότατα, η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ θα είναι ανοικτή στις αρχές Ιουλίου.

Πηγή:tanea.gr

You May Also Like

Η Οδύσσεια μίας φοιτήτριας σε αμαξίδιο στο ΑΠΘ (φωτογραφίες)

Η Αναστασία κατάφερε να μπει στα 47 της χρόνια στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αλλά η πρόσβαση στις αίθουσες δεν είναι πάντα μια απλή υπόθεση…

Σχολεία: Στο τραπέζι αλλαγές από 10 Ιανουαρίου – Στο «μικροσκόπιο» εκδρομές και 50%+1

Σχολεία: Στο τραπέζι αλλαγές από 10 Ιανουαρίου – Στο «μικροσκόπιο» εκδρομές και…

Καστοριά: Πόσα χρήματα πιστώνονται στους δήμους για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κατανέμονται σε όλους τους Δήμους χρηματικά ποσά για τα σχολεία

Ευχαριστήριο μήνυμα Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Για την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών του Παναγιώτη Ιντζίδη

Εξομολόγηση Ελληνίδας δασκάλας: «Ήρθα στη Σουδία και σώθηκα»

«Ήρθα στη Σουδία και σώθηκα. Εδώ γίνεται σωστή δουλειά στα παιδιά στο σχολείο»

Προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων στα 4 Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Για την αξιολόγηση και διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών μαθητών/τριών

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

39 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αμειβόμενη πρακτική άσκηση

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής

Για τον Ιούλιο

Η Σόνια Ευθυμιάδου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς!

”Σήμερα πέρασα μια υπέροχη μέρα: πήγα εκδρομή στη χώρα της ελπίδας”!