Πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΣΧΟΚ για την ακατάπαυστη προσπάθεια τους, ώστε το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου να είναι λειτουργικό και να αποτελεί έναν από τους βασικούς προορισμούς χειμερινού τουρισμού της Π.Ε Καστοριάς.
Με την συντήρηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΣΧΟΚ και τον τότε πρόεδρο του Γιώργο Νικητίδη στο κεντρικό λιφτ προϋπολογισμού 125.000€ και την ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ μπροστά από τον υπό ανέγερση ξενώνα, αυξήθηκε τόσο η ασφάλεια των χρηστών, όσο και οι θέσεις πάρκινγκ του χιονοδρομικού.
Συνεχίζεται η διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης για την διαπλάτυνση και ανακατασκευή του δρόμου από την Βυσσινιά έως το χιονοδρομικό και σύντομα θα έχει ανάδοχο.
Τέλος, υποβλήθηκε η πρόταση, προϋπολογισμού 25.000.000€ στην κατηγορία των εμβληματικών έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται η έγκριση της, για ένταξη μελέτης – κατασκευής της διαμόρφωσης του ευρύτερου χώρου του χιονοδρομικού Βιτσίου ως αθλητικού κέντρου 12μηνης χρήσης (με έμφαση στις μικρές ηλικίες, παίδων – νεανίδων), που θα περιλαμβάνει εκτός από τις πίστες του χιονοδρομικού, την διαμόρφωση διαδρομών Mountain bike και περιπατητικών μονοπατιών, και την κατασκευή στον χώρο πίσω και κάτω από τον ξενώνα, νέου χώρου πάρκινγκ, γηπέδου 5Χ5, Μπάσκετ, Βόλεϋ, και Τένις, ώστε και με την αποπεράτωση της κατασκευής του Ξενώνα (ήδη ο Δήμος τρέχει την διαδικασία νομιμοποίησης του), να μπορεί να φιλοξενήσει αθλητές και σωματεία για προετοιμασία, προπόνηση και αγώνες, καθιστώντας το ιδανικό Τουριστικό και Αθλητικό προορισμό.
Βελισάριος Παπαδόπουλος

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…